Raul Oreškin: see kolmas küsimus

Foto: Ahto Sooaru.

Voronja galerii suvehooaeg avaneb varsti ja nagu ikka, käivad sel ajal nii aias, majas kui ka paadikuuris ehitustööd ning kopsimine, saagimine ja igasugune muu krigin-kragin muutub avamise lähenedes aina tihedamaks. Ka maja ees peatub aina rohkem ja rohkem autosid, nagu oleksime äsjast isolatsiooni vaid unes kogenud.

Ootan kaameraga külalisi ja kui märkan aknast, et järjekordne auto on parkimas, tõttan neid vastu võtma. Autost väljub keskeas abielupaar ja kuna võttegrupi moodi nad välja ei näe, küsin: “Kas tulite Ainole külla?”

Raul Oreškin

Raul Oreškin elab sügistalvisel perioodil Tartus ning kevadel ja suvel vanausuliste külas Varnjas, kus nad koos elukaaslase Kaili Kasega kalurimaja paadikuuris igal suvel Voronja galerii avavad. Viimastel aastatel on Raul tegutsenud ka kokana Karlova kodukohvikus „Lev ja Leevike“, avanud Aparaaditehases HAKI galerii ja töötanud teatrijuhina Tartu Uues Teatris. Raul on "Minu" lugude sarjas ilmunud raamatu "Minu Peipsiveer" autor ning käesoleval aastal ilmus Tartu linna tellimusel tema kolmas raamat "Tartu hääled". Raul jagab Edasi lugejatele oma tähelepanekuid eluolust Peipsiveerel ja Tartus ning laiemalt kultuuripõllul toimuvast. Loe artikleid (46)