Peeter Koppel: majandus pärast tervishoiukriisi

Foto: Shutterstock.

Käimasolev tervishoiukriis on lisaks traagilisusele olnud õpetlik. Ma olen saanud teada, et me ei lenda enam kunagi. Me ei reisi enam kunagi. Me ei lähe enam kunagi tagasi kontorisse tööle. Me ei lähe enam kunagi restorani, kinno, teatrisse, spaasse ega – taevas hoidku – pubisse!

Poes käia on igal juhul ohtlik. Igalt pinnalt võib saada nakkuse. K-o-h-e tuleb teine laine, sest piirangud võeti maha. Kui kohe ei tule, tuleb sügisel. Kui ei tule sügisel, tuleb talvel tsunamina. Immuunsust kindlasti ei teki. Kui korra põedki läbi, nakatud edaspidi veel lugematu arv kordi! Vaktsiini ei tule. Kui tuleb, siis ei toimi, sest viirus on muteerunud. Ravi ei ole, kuid ka ei tule. Elu on igaveseks muutunud. Maailm on igaveseks muutunud. Edasine on vaikne, aga erakordselt (elu)ohtlik tiksumine vältimatu, kuid see-eest kohutava lõpu poole.

Peeter Koppel

Peeter Koppel on on varahaldur, kes kommenteerib sageli Eesti meedias majandusteemasid, eriti finantsturgude käitumist ja seda mõjutavaid tegureid. Peeter on Redgate Wealth’i investeeringute valdkonna juht. Loe artikleid (79)