Kunstnik Ave Nahkuri lõunamaine pöörasus: “Mõnikord tüdinen iseendast ära, tahan midagi muud, siis muudan midagi, aga jõuan ikka iseendasse tagasi!

Ave Nahkur. Foto: Hedvig Hanson.

Eelmisel kevadel märkasin Viljandis, Tartu tänava alguses, et ühele räämas vanale majale on tekkinud värvikirev uks – see oli punane ja täpiline! Nagu maasikas! Mõtlesin imestusega, kes küll nii julgelt on ukse värvinud. Mitu kuud hiljem lugesin uudistest, et kunstnik Ave Nahkur on kolinud Hispaaniast tagasi Eestisse ja ostnud Viljandis kaks lobudikku maja, mida plaanib korda teha ning siis oma galerii avada.

Jõulude eel käisin ikka sealkandis jalutamas ja Ave aknadki olid nagu sürrealistliku kunsti näitus – kulda ja karda, valge karvane mänguasi-kass (mis näis väga elus!) aknalaual, sealsamas kuldne ristilöödud Jeesus ja teised pöörased tegelased, läbisegi… Muhe. Mõtlesin, et ühel päeval astun siit uksest sisse ja teen selle huvitava naisega tutvust.

Hedvig Hanson

Hedvig Hanson on Edasi kaasautor. Tuntud peamiselt tundliku muusikuna, kuid tegelenud ka kirjutamisega, ta on teinud kaastööd Postimehele, ERR Kultuurile, ajakirjale Sensa ja Eesti Naine. Hedvig on kirjutanud ka kaks raamatut - dokumentaalne traagiline lugu näitlejannast vanaemast, "Jutustamata lugu. Ellen Kaarma." (2012) ning isiklik, maa- ning artistielu päevik, "Kirju mandrilt" (2016). Loe artikleid (144)