Fotolugu: jäälind Emajõe ääres

Jäälind Emajõe ääres. Foto: Remo Savisaar.

Portaali Fotojutud korraldatud nutifoto konkursi võidutöö sündis pärast jäälinnu lemmikkohtade väljaselgitamist ja varje paigutamist neist ühe lähedale.

Igal kevadel, juba viimased 15 aastat, on mul kujunenud harjumuseks külastada Emajõe ääres pesitsevat jäälinnupaari. Ajaliselt arvestan alati, et istun varjes minimaalselt 4–5 tundi – selle aja jooksul võiksin jäälinnu ära näha ja ideaalis ka pildi saada. Sellel kevadel mõtlesin, et kuigi jäälind on mul enamasti teleoptikaga pildistades suurelt kaadris, siis põnevaks väljakutseks võiks olla teha pilt ka mobiiltelefoniga!

Minu Samsung S20 Ultra telefonil on selle tarbeks 4-kordne optiline suum. Jäälind on väike, varblasest vaid natukene suurem linnuke, ning ta on väga inimpelglik. Selleks, et ta jääks telefoniga pildistades fotole suuremalt, tuleb talle olla üsna lähedal. Lähivõte tuleb nii väikese linnu puhul enamasti ära unustada – panustada tuleb keskkonna võttele – lind omas keskkonnas.

Peas oli mul võte juba valmis – nüüd tuli vaid oodata, loota ja pilt ära vormistada. Jäälind saabuski ja istus sinna, kuhu teda ootasin. Jätsin jäälinnu vaate suunal veel natuke rohkem ruumi ja vajutasin päästikule. Tehtud, käes!

Loe pikemalt jäälinnu pildile püüdmisest ja vaata teisi silmapaistvaid telefonidega pildistatud fotosid, mis konkursile saabusid Fotojuttude portaalist.

Jäälind Emajõe ääres. Foto: Remo Savisaar.

Remo Savisaar on rahvusvaheliselt tunnustatud eesti loodusfotograaf. Tema fotosid ning kirjutisi on avaldatud mitmetes raamatutes ja ajakirjades, sealhulgas National Geographicus. Remo loominguga saad lähemalt tutvuda tema kodulehel.