Kunnar Karu matkakool. Kuidas valida mõnusat matkarada Eestis?

Kunnar Karu eesmärgiks on 1000 kilomeetrit kõndida Eesti matkaradadel - tema tähelepanekutest ja nõuannetest on abi nii algajal kui ka juba kogenud matkajal. Foto: Kunnar Karu erakogu.

Matkajuht Kunnar Karu, kes alustas 1. mail 31-päevast väljakutset #karu1000, mille raames proovib ta läbida tuhat kilomeetrit erinevatel Eesti matka- ja liikumisradadel, jagab oma matkasoovitusi Edasi lugejatega uues artikliseerias. Esimeses loos tuleb juttu ettevalmistusest. Retkele või mitmepäevasele matkale minemist plaanima hakates soovitab Kunnar igaühel esitada endale kolm lihtsat küsimust, et valitud saaks enda jaoks õige rada ning aeg looduses kujuneks tõesti elamusterohkeks puhkuseks.

1. Kui pika retke või matka tahad teha?

Retkeks nimetatakse mõni tund kestvat või kuni ühe päeva pikkust teekonda looduses; matka osaks on ööbimine – ja pole oluline, kas matkaonnis, telgis või turismitalus.

Kunnar Karu

Kunnar Karu on Nipernaadi reisiklubi matkajuht ja alpinist. Tema reisikirjad viivad lugeja erinevatele mäetippudele, tuues koju kätte ka vaated pilvepiirilt. Loe artikleid (18)