Täht Eesti soulitaevas. Rita Ray: “Soul tõmbas mind kohe enda hoovusesse ja sinna ma jäin”

Rita. Ray. Foto: Hannelore Karmel Juurikas.

Rita Ray eelmise aasta lõpus ilmunud ehedaid soulikõlasid kiirgav debüütalbum “Old Love Will Rust” oli oodatud sõõm värsket ja küpset helinektarit, mida pandi tähele nii kohalikul kui ka rahvusvahelisel muusikaareenil. Eesti Muusika Auhindadel kogus Ray neli nominatsiooni, sh tähtsates Aasta Albumi ja Aasta Naisartisti kategooriates, ning tema muusikat on mängitud muu hulgas ka BBC raadios.

Ray’s on kokku saanud haruldased elemendid: loominguline intelligentsus, toore andekuse ja pühendumuse sümbioosis saavutatud tase ning küps kuvand, mille koosmõjul loodud muusika rikastab oluliselt kohalikku helipilti. Hetkel, mil suured plaanid on ajutisel pausil, võtsime Rita Ray’ga ette elektroonilise vestluse, et rääkida, mis teda soul-muusika juures võlub, loomingulistest väljakutsetest ja sellest, mida tähendab tema jaoks edu.

Johanna Maria Mängel

Johanna Maria Mängel on vabakutseline muusikaajakirjanik ja sotsiaalteaduse magister, keda paeluvad eelkõige eri kultuurinähtuste allikad, allhoovused ja mõjud ning muusika äärealad. Loe artikleid (63)