Marko Mäetamm: kaheksa nädalat uues maailmas. “Koroonapäevik”. 5. nädal

Suur poiss ja mina. Foto: Ürge Mäetamm

Rubriik “Koroonapäevik” räägib 8 nädala jooksul ühe tavalise inimese pilgu läbi elust Eesti Vabariigis koroonaviiruse aegu.

27. aprill

Täna pole ma teinud muud kui ikka ja ainult seda tellimustöö maali. Terve päev olen tõmmanud peenikese pintsliga peenikesi musti jooni ümber kõige, mis mul seal maali peal on. Aga mis teha. Ja mulle meeldib nii, et kõigel on peenikene must joon ümber. Põhjus, miks mulle nii meeldib, on ilmselt aabits, mis mul esimeses klassis oli. Seal olid Silvi Väljali illustratsioonid ja just niisuguses stiilis, et ilusad värvilised, palju detaile ja kõigel peenike must piirjoon ümber. Mulle siiamaani meeldivad need aabitsa illustratsioonid. Mu enda aabits anti omal ajal kellelegi ära, aga nüüd on mul üks antikvariaadist ostetud variant. Sõbra kingitud. Või noh, mis sõbra, lausa kunagise klassiõe, kellel oli endal täpselt samasugune aabits.

Marko Mäetamm

Mäetamm Marko on kunstnik. Tema töödes leiab kommentaare nii ta isiklikule elule kõige intiimsemal tasandil kui ka teda puudutavatele-mõjutavatele sündmustele meid ümbritsevas ühiskonnas laiemalt. Marko kirjutab ja joonistab Edasile sellest, mis tundub tema arvates oluline ja mis võiks korda minna ka Edasi lugejatele. Loe artikleid (100)