Fotolugu: ulmeline vabaduse aeg. “Isolatsioonidialoogid”

Foto: Tõnu Runnel.

Tänase hävingu taustal on paljudel tegelikult salamisi ulmeline vabaduse aeg. Ei nõua kool laste paiksust ega kellavärki, ei ole töö kontori kujuga. Kreeka, Saaremaa ja Bali on küll suletud, aga see on – oleme ausad – tegelikult osa tõelisest vabadusest.

Nüüd võidki sa minna sinnasamma lähedasse kohta, kuhu hing alati ihaldab, ega pea vabandusi otsima, et miks sa endast 2500% ei anna ja ka seekord Montevideo maratonil osalemata jätad. Me veetsime perega ühe harukordselt pika tüki seda vabadust oma unistustemaal, sõprade juures Peipsi rannal. Õppisime, töötasime, talitasime loomi, püüdsime kala ja käisime suitsusaunast jahedas sisemeres ujumas. Isolatsioon, aga eriti heas võtmes.

See foto sündis Fotomuuseumi suurprojekti “Isolatsioonidialoogid” raames dialoogis fotograaf Helen Meleskiga. Et pakkuda karantiiniperioodil loomingulist väljundit ning jäädvustada praeguse kummalise olukorra tunnetust, kutsus Fotomuuseum kokku üle 120 fotograafi ja -kunstniku pidama omavahel fotograafilist dialoogi. Vaatajal on võimalik avastada sellise pildilise suhtluse kaudu Eesti fotograafide karantiinis olemise emotsioone Fotomuuseumi veebilehel.

Tõnu Runnel on ettevõtja, disainer ja fotograaf, kelle pildid räägivad argistest inimestest või nende jälgedest linnaruumis ja maastikel. Tema fotoloominguga saab tutvuda tõ.nu.