Steve Keating: edasi uue normaalsuse poole

Foto: Shutterstock

Olen kuulnud paljusid rääkimas sellest, kui väga nad ootavad ja loodavad, et saaksid pöörduda normaalsesse ellu tagasi. Kuigi ma mõistan nende tunnet, teevad nad selle väljendamisel kaks viga. Esimene viga seisneb ootamises. Ärge oodake!

Kui ootate, et see, mis oli varem normaalne, tuleks tagasi, siis kardetavasti jäätegi te ootama. Osa inimesi ja organisatsioone tulevad praegusest olukorrast välja suurema edupotentsiaaliga, kui neil varem oli. Ent nad ei loo seda edu ootamisega.

Nad hindavad aktiivselt nende ümber keerlevaid sündmusi, et teha kindlaks, mida nad saavad selles olukorras kontrollida ja kuidas seda täpselt teha. Eelmise lause võtmesõna on “aktiivselt”. Nad ei istu ja ei mõtle selle üle, mis on. Nad loovad seda, mis saab olema siis, kui see “mis on” saab läbi.

Ärge oodake, hakake kohe tegutsema ja pange paika pandeemiast väljumise strateegia. Otsustage, mida te teete praegu. Otsustage, mida teete siis, kui maailm taas oma uksed avab, ja kuidas liigute edasi, kui kõik hakkab tunduma pisut normaalsem.

Rääkides normaalsest… siis miks peaks keegi tahtma normaalsesse ellu “tagasi”? Tulevast edu ei leia ju selja tagant. Lootes, et normaalsus tuleb tagasi, raiskate te lihtsalt aega ja ressursse. See ei tule tagasi!

Nagu keegi teine, ei tea ka mina, milline see “normaalne” aasta pärast olla võiks. Kuid võin kihla vedada, et järgmine palk ei ole selline, nagu eelmisel aastal normaalne oli.

“Normaalsusesse tagasi pöördumise” asemel tuleks vaadata edasi (uue) normaalsuse poole.

Tulevane normaalsus saab olema erinev sellest, mis oli varem normaalne. Me ei saa täielikult naasta samasse olukorda, mis oli, ja selles pole midagi halba. Abraham Lincoln ütles: “Parim viis tulevikku ennustada on see ise luua.” Praegu on meil uskumatult hea võimalus luua järgmine lõik oma tulevikust. Ärge laske seda võimalust mööda!

Tean, et meile kõigile meeldib see, mis on normaalne. Ma ei ole ise ka eriti suur muutuste fänn, kuid ma tean kindlalt…. asjad muutuvad. Olulisim küsimus, millele tuleks praegu vastata, on: kas muutused hakkavad juhtuma teiega (sõltumata teie tegevusest) või hakkavad need toimuma teie tegevuse mõjul?

Muutuste bussis sõites eelistaksin mina pigem olla selle juht. Suundi, mida valida, on palju – kas ühinete minuga ja määrate samuti ise, mis suunas läheb teie elu edasi?

Allikas: Lead Today. Tõlge Egle Taklai

Steve Keating

Steve Keating on 30-aastase kogemusega müügijuhtimise ja turunduse professionaal. Edasi avaldab kokkuleppel autoriga tema valitud juhtimismõtteid. Loe artikleid (19)