Sten Argos: Edasi on kui Michelini tärniga vaimutoidu restoran. Intervjuu tellimiskampaania võitjaga

Foto: Sten Argos, erakogu

Veebruaris toimunud ajakirja Edasi tellimiskampaania “Telli ja mängi!” peaauhinnaks oli 3-päevane golfiõppe kursus (Green Card) ja aastane mänguõigus Jõelähtme golfiklubis. Loosi tahtel osutus võitjaks Sten Argos, kes töötab Eesti Energias uute teenuste üksuse juhina. Esitasime võitjale mõned küsimused.

Palju õnne peaauhinna võitmise puhul! Kui teile võidust teada andsime, siis ütlesite, et kevade ootamine läks kohe sisukamaks. Kas tänaseks on esimesed golfilöögid juba tehtud?

Tuleb tunnistada, et ei ole veel jõudnud golfirajale. Eks ta nüüd ole ka mõnevõrra keerulisem, kuid mitte võimatu. Lähiajal kindlasti soovin käe valgeks saada. Minu golfimängimise ajalugu jääb tegelikult juba aastasse 2006. Siis sai 1,5 hooaega mängitud, aga vahepeal jäi golf täiesti unarusse. Eelmisel suvel sain paar korda väljakule ja siis tekkiski selgem soov, et just 2020. aasta hooajal võtan teema uuesti ette.

Seega, see võit tuli väga õigesse kohta, aitäh! Nii mänguõiguse kui ka vajaliku koolituse osas. Tuleb tunnistada, et need paar korda 2019. aasta jooksul andsid selgelt mõista, et golf ei ole jalgrattasõit, mida oskad terve elu. Oskuste arendamist on aga hädasti vaja, kui tahta mängust suuremat naudingut kogeda.

Meie seekordse tellimiskampaania “Õpi mängima” üks juhtmõte oli ärgitada liikuma ja üldse uusi oskusi omandama. Millal teie viimati midagi uut enda jaoks õppisite?

Usun, et olen üht-teist targemaks saanud puutöö alal. Olen teinud paar mööblieset endale kodu tarbeks. Hiljuti sai valmis terrassilaiendus. Vahetult enne eriolukorra tekkimist olin ennast kirja pannud ka mööbli restaureerimise kursusele, aga see lükkus nüüd sügisesse.

Puutöö on minu jaoks kui lõõgastusviis. Mulle meeldib nokitseda üksi, aga teen seda meeleldi ka koos lastega. Tegemise käigus kasvavad ka oskused ja lisaks puhanud närvidele on tehtut ka ilus vaadata või praktiliselt kasutada. Annab hea emotsiooni igal juhul.

Kui suur spordisõber te olete ja kuidas te end tavaliselt vormis hoiate, mis sporti teete?

Pean spordist väga lugu, samas endal käib see hooti. On perioode, kus tegelen pidevalt ja süsteemselt tervisespordiga. Eelkõige jooksmise ja rattasõiduga. Ja on perioode, kus ajaliselt ja töö vaates ei jõua selleni. See on muidugi kehv vabandus ja kui enda vastu aus olla, leiab alati väikeseks liikumiseks aega. Plaaningi regulaarsemalt tervisespordiga tegelema hakata. Ka golf on väga mõnus liikumiseks. Saab mängeldes liigutud ca 10 km.

Millised on teie meediatarbimisharjumused, kui tihti ja milliseid ajakirjandusväljaandeid loete, jälgite?

Jagan enda jaoks meediatarbimise kaheks. Üheks on enamasti pealkirjade sirvimine ja mõne üksiku artikli läbinisti lugemine. Siia kategooriasse lähevad eelkõige Äripäev, Delfi, Postimees jm. Teine kategooria on sellised allikad, kus ma enamasti loen just sisu lõpuni läbi ja siinkohal olen teinud vastava valikud juba ette. Siin kategoorias ongi minu jaoks ilmselgelt kõige uuemaks ja põnevamaks väljaandeks Edasi. Siiani olen sattunud Edasi artikleid lugema juhuslikult, aga püsitellijaks tõi digiajastul üllatavalt just Edasi paberväljaanne.

Lisaks on mul tellitud näiteks Inc. Today’s Must Reads, McKinsey ja Company, TED Recommends e-nädalakirjad, kust on hea kursis olla rohkem huvitavate teemadega.

Kasutan ise ja soovitan kõigile äppi Pocket. See on hea vahend selleks, kui näen mõnda mind huvitavat artiklit (nt LinkedInist), aga kohe pole aega, siis salvestan need kõik Pocketisse, et neid sealt endale sobival ajal lugeda. Kuulan ka podcast‘e ja Äripäeva raadio on olnud positiivne üllataja.

Mis teile konkreetselt Edasi juures meeldib, et pidama olete jäänud? Mille poolest ta teistest väljaannetest eristub?

Esmased peamised märksõnad on sisu ja sisukus. Sisu on hästi valitud, kategooriad ja teemad kõnetavad. On hetki, kus naudin ühiskondlikke teemasid ja teisel hetkel rohkem ettevõtlust, kultuuri.

Edasi ülesehitus annab hea aluse kiirel elutempol sättida lugemist vastavalt vabale ajaaknale. Artiklid on üldjuhul sedavõrd sisukad, et lugedes tekib mõtetes loetavaga jooksev diskussioon. Ma mitte pelgalt ei koge ja ei talleta midagi uut, vaid mõtlen kaasa, kohati tunnen, et no näed, ma olen kogu aeg nii seda asja näinud, kohati vaidlen vastu ning mõnikord jääb õhku küsimus, kas nii või naa või kas üldse? Ja see on hea, sest õigetest vastustest palju olulisemad on õiged küsimused.

Mida ütleksite oma sõbrale, kes pole ajakirjast Edasi veel kuulnud, miks ta seda väljaannet võiks lugeda ja tellida?

Edasi on kui Michelini tärniga vaimutoidu restoran – menüüst leiad alati midagi, mis pakub sulle oivalise maitseelamuse. Iga Edasi vaimutoidu restoranis veedetud hetk on väärtustloov.

Kui peaksite tarbija ja potentsiaalse kliendina soovitama Edasit reklaamiandjatele, siis mida Te ütleksite, miks Edasi on väärtuslik reklaamikanal?

Seda loevad inimesed, kes Teile päriselt ka väärtust loovad.

Rääkige palun lõpetuseks mõne sõnaga ka enda tööst, millega igapäevaselt tegelete ja mida Teile meeldib teha vabal ajal?

Töötan Eesti Energias ja juhin uue väärtusloome üksust. Toome turule ja maksimeerime uute teenuste elukaart. Valdkonnad on kõik energiaga seotud, nt päikese lahendused, e-mobiilsus laiemas vaates, valgustusteenused ja paljud muud lähiajal turule tulevad lahendused.

Mul on olnud elu jooksul au töötada Eesti mõistes suurettevõtetes ja teinud ka start-up’i, ehk läbinud suuri muutusi nii suurettevõtetes kui ka väga väikestes ettevõtmistes. Need kogemused on laiendanud silmaringi ja kogemustepagasit. Töises elus selle rakendamisega peamiselt tegelengi, et päriselt uut väärtust luua meie klientidele ja organisatsioonile.

Vaba aeg läheb paljuski perele ja sõpradele. Pean mõlemat väga oluliseks. Samuti enesetäiendusele ja ka koduõues toimetamisele. Vahel satun ka merele ja kalale. Ja nagu lubatud, siis ka taaskord rohkem golfile ja liikumisele tervikuna.