Virtuaalkontsert. Andrea Bocelli Milano toomkirikus

Eelmisel pühapäeval (12.04) andis maailmakuulus itaalia tenor Andrea Bocelli virtuaalse soolokontserdi korraga üle 25 miljonile inimesele, kes olid kogunenud ekraanide ette, et vaadata ja kuulata teda ülestõusmispühade ajal inimtühjas Milano toomkirikus laulmas. Hingeliigutav kontsert on nüüd järelvaadatav YouTube’is.

Kontsert pealkirjaga “Music of Hope”, kus kõlas teiste seas “Ave Maria”, oli ajendatud koroonakriisi põhjustatud eriolukorrast, mis ei võimaldanud inimestel pühade ajal kirikusse minna; ning oma kontserdiga soovis laulja avaldada kriisis rängalt kannatanud Itaaliale ning kogu maailmale armastust ja lootust tervenemisse.

“Päeval, mil tähistame usku elu võidukusse, on mul au ja hea meel vastata Milano linna ja toomkiriku kutsele “Sì”. Ma usun koos palvetamise jõudu; usun kristlikesse lihavõttepühadesse, mis on universaalne taassünni sümbol, mida kõik – olenemata sellest, kas nad on usklikud või mitte – praegu tõeliselt vajavad. Tänu muusikale, mis on kogetav otse-eetris ja mis ühendab miljonite inimeste käed kõikjal maailmas, saame me emmata seda haavatud Maa pulseerivat südant, seda imelist rahvusvahelist ehitist, mis on Itaaliale suureks uhkuseks. Helde, julge ja proaktiivne Milano ning kogu Itaalia on taas, õige pea see võidukas mudel, renessansi mootor, millesse me kõik loodame. Seda on rõõm tunnistada siin toomkirikus ülestõusmispühade ajal, mis avab sünni ja taassünni müsteeriumi.” – Andrea Bocelli