Jonas Kaarnamets: usalda ennast rohkem, kui arvad, et oleks õige

Jonas Kaarnamets. Foto: Alina Birjuk.

Jonas Kaarnamets on seni helilaineid löönud osana Frankie Animalist ning teinud koostööd ja muusikat teiste seas Erki Pärnoja, Sander Möldri ning NOËP-iga. Märtsis valmis tema esimene sooloprojekt jonas.f.k nime alt lansseeritud EP “buda.01” kujul, mis peegeldab tema aega Budapestis, kuhu mees eelmine aasta üksinda inspireeruma ning ennast ja oma helisid otsima reisis. Olulise isikliku saavutuse järel rääkisimegi tema rännakutest, õppetundidest ja avastustest, mis teele on jäänud.

Oled pikalt kohalikul muusikaskeenel tegutsenud ja lisaks kohale Frankie Animali koosseisus on sinu n-ö CV-s palju erinevaid koostöid Sander Möldrist Erki Pärnoja ja NOËP-ini. Mida need koostööd sulle õpetanud on?

Eelkõige on need olnud äärmiselt inspireerivad. Huvitav on näha, kuidas oma vallas edukad inimesed töötavad, mida nad muusikas tähtsaks päevad ja mis neid käima tõmbab. Hoolimata sellest, et nad on žanrilises spektris üksteisest päris kaugel, tajub kiiresti ära selle, et tööeetika on kõigil samamoodi paigas. 

Johanna Maria Mängel

Johanna Maria Mängel on vabakutseline muusikaajakirjanik ja sotsiaalteaduse magister, keda paeluvad eelkõige eri kultuurinähtuste allikad, allhoovused ja mõjud ning muusika äärealad. Loe artikleid (63)