Valgejõe Veinivilla: innovaatiline virtuaaldegustatsioon. “Üheskoos edasi”

Gregor Alaküla.

Suured veinimajad maailmas on uues majandussituatsioonis hakanud korraldama virtuaaldegustatsioone ja nende tuules on sul võimalus osaleda ka Eesti veinitootja Veinivilla analoogsel üritusel. Tee tutvust eesti veinidega ja toeta nõnda kodumaist väikeettevõtlust!

Virtuaaldegusteerimine tähendab seda, et veinid saadetakse kliendile kontaktivabalt kulleriga koju ning seejärel kindlal kuupäeval tutvustab Veinivilla sommeljee Zoomi platvormil otse-eetris kohalikke veine ja teeb virtuaalse ekskursiooni veinitalus. Zoomi kaudu saab küsida ka küsimusi ja jagada veinimuljeid. Esialgu on planeeritud kaks degustatsiooni, 10. ja 17. aprillil.

Degustatsioon 10. aprill

Veinid on virtuaaldegustatsiooni pakettides erinevad ja tavapärane kuue veiniga kast on komplekteeritud nii, et põneva läbilõike veinidest saaksid nii praegused fännid kui ka uued huvilised. Selleks, et ei peaks kohe pea ees tundmatusse Eesti veinide maailma sukelduma, saab tellida ka väiksema paketi, kuhu oleme pannud kolm läbi aegade bestsellerit.

Väike pakett (3 veini)

  • Valgejõe Pärlivein: kuiv vahuvein rabarberist. Aperitiivselt kõrge happe ning värskendavalt tugeva rabarberimaitsega vein, mida pakutakse Michelini tärniga restoranides Saksamaal.
  • Valgejõe Valge: poolkuiv valge vein õunast ja ebaküdooniast. Särtsakas küdoonia mõrusus tasakaalustab tuttava õuna lopsakat maitset ning on seeläbi saanud meie kohalike restoranide poolt enim tellitud veiniks.
  • Erik Menvedi nimeline pohlavein: poolkuiv punane lauavein. Ideaalne kergemate pooltooreste liharoogade või peedipõhiste toitude kõrvale.

Suur pakett (6 veini)

Need, kes otsustavad rohkem degusteerida, jätkavad veel kolme veiniga.

  • Valgejõe Võilill: poolmagus vein ühest huvitavamast toorainest, mida Eesti loodus pakub.
  • Valgejõe Pihlakas: kolm aastat pudelis arenenud. Arengu käigus saavutanud küpsed, täidlased pihlakamaitsed, ning arengut toetab loomulikult selle veini dessertjas magusus.
  • Veinivilla Kirss: Veinivilla kõige täidlasem ja kangem vein. Magus, täidlane, magustoidu kirsivein.

Zoomi video salvestatakse ja on hiljem järelvaadatav, nii et kõiki veine ei pea samal õhtul avama. Samuti on võimalus veinid korgiga sulgeda ja mõnel järgmisel õhtul nendega jätkata.

Degustatsioon 17. aprill

Teisel degustatsioonil on degusteerimismenüüs hoopis teistsugused veinid. Samuti on olemas väikese ja suure paketi valimise võimalus.

Foto: Shutterstock

Väike pakett (3 veini)

  • Must pärl: väike musta sõstra vahuvein kerge piparmündiga. Kahe aasta jooksul osutunud just millenniumi-generatsiooni lemmikuks.
  • Solaris, 2019: Eestis kasvanud viinamarjadest tehtud kuiv valge vein. Kõige rariteetsem ja kallim vein meie valikus.
  • Arabella: poolmagus punane vein aroonia ja mirabelli cuvee ehk kahe tooraine segu 50:50. Maitselt sarnaneb Musta pärliga ning on soovitav juua jahutatult.

Suur pakett (6 veini)

Suures paketis on lisaks järgmised veinid.

  • De La Blanque 2015: viis aastat pudelis arenenud õunavein. Täidlane, poolmagus, õunakoogivein.
  • Valgejõe Must: tummine, sametine ja täidlane poolkuiv musta leedri vein. Black Food Festivalil parima joogi valimisel II koht.
  • Valgejõe Ebaküdoonia: dessertvein puhtast ebaküdooniast, kõrge happega ja taustal tegelikult küllaltki magus, kuigi esmamaitses ei pruugi seda tajuda.

Virtuaaldegustatsioon toimub esialgu vaid kaks korda ning tulevased korrad sõltuvad osalejate huvist ja eriolukorra tingimustest. Võib-olla tuleb suvi mööda saata üldse arvuti taga?! Ent, kes oleks osanud unistada võimalusest osaleda veinidegustatsioonil oma kodus?

Palume jälgida ka tähtaegu veinide tellimiseks, et kulleril oleks aega veinikastid teieni toimetada. Esimese paketi tellimise hiliseim tähtaeg on 7. aprill ja teise paketi tähtaeg 14. aprill.

Kuidas degusteerimisel osaleda?

Eesti esimesel veinide virtuaaldegusteerimisel osalemiseks tuleb järgida kolme lihtsat sammu.

1. Vali endale sobiv degustatsioonipakett Veinivilla e-poes.
2. Püsi kodus ja oota, kuni toome veinid sulle kontaktivabalt ja tasuta ukse taha. Peale seda saadame Zoomi lingi, mis tuleb õigel õhtul kell 19.00 avada.
3. Naudi Veinivilla sommeljee degusteerimissoovitusi ja Eesti veinide puhtaid maitseid.

Video on järelvaadatav ja kõiki pudeleid ei pea samal õhtul avama.

Artikli autor Gregor Alaküla on Veinivilla sommeljee. Jälgi Venivillat ka Facebookis ja Instagramis.

“Üheskoos edasi” on rubriik, millega soovime toetada väike- ja mikroettevõtlust raskustest üle saamisel ja üksteist inspireerida.