Lugejakiri.ee: olulised sündmused Eestis & maailmas

Illustratsioon: Poliitika&Pullisitt

Vahendame end Eesti “kõige usaldusväärsemaks ja tõsiseltvõetavamaks uudisteallikaks” nimetava portaali Lugejakiri.ee valitud materjale. Mida olulist on juhtunud Eestis ja maailmas?

Eestisse saabunud hani oma rasva kasutamisest viiruse vastu: jumal tänatud, et me varem siia ei jõudnud!

Juba mitu nädalat on Eesti õhuruumis olnud märgata lõunast siia saabuvaid haneparvi. Hanede endi sõnul lükkasid nad siia saabumist mitu nädalat edasi, et mitte oma lõunas kogutud rasvast ilma jääda.

Hanede sõnul pani neid pikka lendu edasi lükkama siseminister Mart Helme 27. veebruaril öeldu, kus minister soovitas koroonaviiruse vastu võidelda sinepiplaastri ja hanerasvaga.

Lend lükkus edasi

“Ütlen ausalt – see oli praegu napikas,” kommenteeris tiibu võdistades hani Taavi, kes jõudis Eestisse möödunud nädalal.

Eestisse saabunud haned olid oma rasva kasutamisest kuuldes šokis ja lükkasid siialendu nädalaid edasi. Fotomontaaž: Lugejakiri.ee

“Meil oli plaan jõuda siia juba veebruari lõpus, aga õnneks saime õigel ajal oma siialennu ära tühistada ja rahagi kindlustuselt tagasi. Te ei kujuta ette, milline jant sellega oli!” selgitas hani.

“Me pidime lisaks portaalide uudistele esitama kindlustusele ka väljavõtted Vabariigi Valitsuse pressikonverentsi ametlikust stenogrammist, et tõendada seda, et sihtkohas on meie rasv suures ohus,” kommenteeris lind.

“Alles peale nende tõendite esitamist oli kindlustus nõus meie reisikulud hüvitama,” sõnas hani Taavi.

Haned: aitab ainult sinepiplaaster

“Ka nüüd tahame me kinnitada eestlastele, et meie rasv ei aita koroonaviiruse vastu mitte kuidagi,” rõhutab hani Taavi.

“Meie enda tehtud uuringud näitavad, et igasuguste külmetushaiguste vastu aitab ainult sinepiplaaster, mitte miski muu,” selgitab Taavi.

“Ja kurat, ma ei tea, kui te üldse peale ravimite midagi veel kasutama peate, siis kasutage sigade või oma ülekaaluliste kaasmaalaste rasva, aga ärge meie kraami kallale kippuge!” nõuab hani Taavi.

***

Lemmikloomad infosulus: omanikud on kogu aeg kodus, meile ei öelda mitte midagi

Üle Eesti on hakanud tulema signaale hädas lemmikloomadelt, kelle sõnul ei oska nende omanikud neile veenvalt põhjendada, miks nad kogu aeg kodus viibivad ja sealjuures väga tüütud on.

Veenvate põhjenduste puudus ja pidev kontakt inimestega on viinud loomad suurde stressi, sest näiteks igapäevane unerutiin on rikutud. Samas polevat kõik halb, sest mingil põhjusel saab praegu palju süüa ja keskmisest rohkem paisid.

Käib pidev häma

“Minu omanik Laine ei ole küll kõige kirkam kriit karbis ka muidu, kuid nüüd näitab ta üles erakordset ignorantsust ja on jätnud mind täielikku infosulgu,” kurdab Tartus Annelinnas kahetoalises korteris elav 3-aastane kass Artur (nimi kassi palvel muudetud, et vältida probleeme omanikuga, toim.).

“Miks ta on kodus? Miks ta koristab kogu aeg? Miks ta vaatab kogu aeg arvutist ja telekast uudiseid?” – need küsimused ripuvad Arturi sõnul kogu aeg õhus, aga mingeid vastuseid pole ta seni saanud.

“Ja siis see pidev ohhetamine ja ahhetamine, kui uudiseid vaatab, millele järgneb vähemalt 4-tunnine kõne naabrimutiga – see kõik on ikka väga tüütu. Vähemalt saab süüa nii palju kui hing ihkab,” sõnab Artur näugudes.

Selgitusi napib ka mujal

“Ka minul on situatsioon kodus äärmiselt halb,” kurdab muret Tallinnas Viimsis elav Muki (4), kellel inimperes kokku 5 liiget.

“Nii kui esimene inimene silmad lahti teeb, hops on mul kaelarihm kaelas ja juba õue. Okei, esimese ringkäigu kannatan veel ära, saan tänavanurgalt elektripostilt viimased uudised kätte, aga kõik ülejäänud jalutuskäigud on ikka väga tüütud,” kurdab Muki muret.

“Ja siis see pidev tähelepanu – kõik on ju kodus ja kõik tahavad kaisutada ja silitada kogu aeg. Mind on viimastel päevadel nii palju paitatud ja silitatud, et kõik karv on ammu läinud, ainult saba peale on mingi tuust veel alles jäänud!” kommenteerib Muki.

“Ja mitte keegi ei räägi mulle sõnagi, et miks kõik kodus on, miks nii palju minuga väljas vaja käia on ja üleüldse, et mis kurat toimub üldse?” lisab Muki kurjalt.

***

VÕIMAS! Selle aasta Tour de France’i võitis Wolti rattakuller!

Karantiini ajal tehtud trenn tasuski kuhjaga ära: pühapäeval lõppenud 107. Tour de France’i võitjaks krooniti 35-aastane Eestit esindanud Wolti toidukuller Janek Tamm (Team WOLT).

Tamm pikalt võitu tähistama jääda ei saanudki, sest kohe pärast medali kaelariputamist sai ta Hesburgerist toidutellimuse ja väntas seda täitma.

Wolti toidukuller Janek Tamm võitis Tour de France’i mäekõrguselt. Fotomontaaž: Lugejakiri.ee

Meeletu hulk kilomeetreid trenni

Eestit esindasid selle aasta Tour de France’il peale Wolti tiimi ka Bolti toidukullerid. Bolti parimaks osutus 25-aastane Ragnar Saare, kes saavutas üldkokkuvõttes 7. koha.

“Eks kui nüüd tagasi vaadata kogu sellele karantiiniajale ja mahasõidetud kilomeetritele, siis tundub natuke isegi loogiline ka see velotuuri võit,” jäi Wolti rattakuller Janek Tamm tagasihoidlikuks.

Seitsmendaks jäänud Bolti rattakuller Ragnar Saare sõnul sai talle saatuslikuks fakt, et Bolt alustas toidukulleriteenuse pakkumist hiljem kui Wolt.

“Eks sinna need mõned kohad ka kadusid, järgmine aasta on asjalood kindlasti juba teised,” märkis mees.

Sõit ei kulgenud siiski probleemideta

Nii Bolti kui ka Wolti tiimi sõitjate sõnul ei möödunud sõit siiski probleemideta.

“Mina näiteks sõitsin viimased etapid ainult velgede peal, sest meie ju ei teadnud, et peaksime ka toetustiimi kaasa võtma, kes uusi rehve aitaks peale panna,” kommenteeris Bolti sõitja Ragnar Saare.

“Eks minu peale tuli nii mõnigi kaebus, sest velgedelt lendas palju sädemeid, millest nii mõnigi minu taga sõitnu põlema süttis ja velotuuri seetõttu ka katkestama pidi,” naeris Saare. “Näiteks Belgia ratturi ratas ja tema toetusbuss põlesid mõlemad maani maha.”

Näljased kolumblased

“Vastab tõele, ka meil oli probleeme,” märkis ka velotuuri üldvõitja, Team Wolti sõitja Janek Tamm.

“Peamised jamad oli Kolumbia ratturitega, kes olid terve sõidu väga näljased ja üritasid pidevalt mu toidukotist toitu varastada,” selgitas Tamm. “Kohati tunduski, et neile oli tähtsam toit minu kotist kätte saada, mitte velotuuri võit.”

“Samas ma usun, et see nende toidu tagaajamine tõi neile ka poodiumikoha, kohe pärast mind,” ütles Tamm.

Eesti teised ratturid Tanel Kangert (Team EF Education First) ja Rein Taaramäe (Team Total Direct Energie) said viimasel etapil 68. ja 131. koha. Üldarvestuses lõpetas Kangert lõppkokkuvõttes 26. positsioonil (+1:12.36) ja Taaramäe 65. kohal (+2:15.42).

***

Valitsus: saame sõrmenipsuga piirata inimeste vabadusi, aga palgatõusu ees oleme ka meie võimetud

Vabariigi Valitsus andis täna teada, et seoses eriolukorraga pole mingit probleemi piirata inimeste usu-, sõna- või muid vabadusi, aga kahjuks kõrgete riigiametnike palgatõusu kuidagi takistada ega edasi lükata võimalik pole.

1. aprillist tõuseb kõrgeimate riigiteenistujate – vabariigi presidendi, riigikogu esimehe, peaministri ja riigikohtu esimehe – palk seniselt 6168 eurolt 6661 eurole ehk kaheksa protsenti. Palgad tõusevad ka teistel kõrgetel riigiametnikel ja riigikogu liikmetel.

Vabadusi pole, pole ka viirust

“Me kinnitame teile, et tänases hädaolukorras teeb riik absoluutselt kõik selleks, et viirusega võidelda,” sõnas välisminister Urmas Reinsalu.

“Selleks oleme juba praegu seadusega piiranud inimeste liikumist ja kohe-kohe tulevad uued, ahjusoojad piirangud, mis peaksid viiruse leviku ruttu peatama,” märkis Reinsalu.

“Näiteks võib riik vajadusel hakata piirama sõnavabadust, sest näiteks Põhja-Koreas on see meede end juba edukalt tõestanud – sealse riigi kodanikel pole praktiliselt mitte mingeid õigusi ja koroonaviirust Põhja-Koreas praktiliselt polegi,” selgitas Reinsalu.

Illustratsioon: Poliitika&Pullisitt

Valitsus tõstab käed üles

Vaatamata sellele, et eriolukorras muudab valitsus ükskõik millist seadust, ollakse kõrgemate riigiametnike palgatõusu vastu siiski võimetud.

“Sellega jah on asi nii, et seda me kuidagi nüüd muuta, edasi lükata või jumal hoidku, üldse ära jätta ei saa,” selgitas Reinsalu.

“Kõrgemate riigiametnike palgatõus on sama kindel nagu aamen kirikus!” lisas välisminister.

***

KARANTIINI MÕJU: lõbutüdrukud paluvad klientidel iseteenindusega tegeleda

Ei mingit abistavat kätt: lõbuteenuste osutajad andsid täna teada, et seoses karantiini ja liikumiskeeluga soovitavad nad klientidel oma häda ise kas siis teenindaja ukse taga või pigem kodus iseteenindusega korda ajada.

Ka paluvad lõbuteenuste osutajad, et need kliendid, kes ilmuvad kohale, ei jätaks oma eneseaitamise tulemusi postkasti ega ukse taha.

Ka lõbuteenuste pakkujad peavad nüüd oma klientidest distantsi hoidma ja paluma neil oma asjad ise korda ajada. Fotomontaaž: Lugejakiri.ee

Ka koduvisiidid jäävad ära

“Nii nagu peaminister täna õhtul ütles – üle kahe inimese ei tohi korraga avalikus kohas koos olla,” kommenteeris Eesti Prostituutide Liidu (EPL) juhatuse esinaine Mare S. (nimi arusaadavatel põhjustel ainult paljudele meestele teada, toim.).

“Seega jäävad nüüd ära nii meie tüdrukute vastuvõtud, koduvisiidid kui ka kõik muud teenused, mida seni oma klientidele osutanud oleme,” märkis Mare S.

Uskumatult pealetükkivad kliendid

“Juba oleme saanud väga palju kõnesid, kus kliendid on küsinud, et kas teenust saaks ka kahe meetri kauguselt osutada, aga kahjuks hetkel nii pikkade kätega lõbuteenindajaid meil praegu pakkuda pole,” selgitas liidu esinaine.

“Samuti on olnud kahjuks väga pealetükkivaid kliente, kes on meie tüdrukutele väitnud, et 2-meetrine piirang pole nende jaoks probleem, kuna nende peenisepikkus ületab seda, aga loomulikult ei ole me selle õnge läinud,” ütles Mare S.

“Ainuke asi, mida on klientidele praegu soovitada saame, on pöörduda iseteeninduse poole,” lisas Mare S.

Rohkem uudiseid: Lugejakiri.ee

Lugejakiri.ee

Lugejakiri on Eesti kõige usaldusväärsem ja tõsiseltvõetavam uudisteallikas. Loe artikleid (20)