YASMYN: olen rahul sellega, kes ma olen

Foto: Taavi Luhamaa.

Aasta tagasi saabus kevad pisut teistmoodi kui praegu. Viiruste asemel levisid hoopis põnevad ja elevust tekitavad helid. Sensuaalse seguga downtempo’st, neo-soul’ist ja moodsast hiphopist, mis juba ammu kohalikul helimaastikul puudu oli, hakkas oma debüüdil melomaanide kõrvu paitama YASMYN ehk Sinencia Jasmine Kass. Täna ilmus digikanalites tema teine EP “Illusions”. Uue muusika jagamise eel rääkisime YASMYN-iga tema orgaanilisest teekonnast artistina, mis ta tänaste lugude juurde toonud on. Noh, näed! Tegelikult tuleb ju ka see kevad vaatamata kõigele värskete helidega, mis pöörases ajas vaimu rahustavad ja rikastavad.

Kui sinult Müürilehe “Uue eesti biidi” rubriigi intervjuus küsiti, kes on YASMYN, vastasid, et üks austaja oli öelnud, et “YASMYN on täpselt see mustanahaline RnB-printsess, keda meie väike konservatiivne Eesti vajab”, ning oled sellega päri. Kas see sama konservatiivsus on sinu loomingut kuidagi mõjutanud? Kuidas?

Johanna Maria Mängel

Johanna Maria Mängel on vabakutseline muusikaajakirjanik ja sotsiaalteaduse magister, keda paeluvad eelkõige eri kultuurinähtuste allikad, allhoovused ja mõjud ning muusika äärealad. Loe artikleid (63)