Cannes Lionsi parimad reklaamid: The New York Times. The Truth Is Worth It: Rigor

Minu suureks rõõmuks sai möödunud aasta Grand Prix’ ajalehele tehtud reklaam, täpsemalt The New York Timesi kampaania. Eesti keelde tõlgituna võiks see kõlada klišeelikult “Tõde on seda väärt”, kuid selle töö teostus on kõike muud kui tavapärane.

Kampaania idee oli näidata, et tõde eksisteerib, aga mitte iseenesest, vaid see tõde tuleb ajakirjanikel välja kaevata, töötades tuhandete dokumentidega, paljastades institutsioone ja ametnikke, veendes allikaid ja taludes kõikvõimalikke takistusi, ähvardusi.

Kampaaniaks tegi David Droga agentuur viis klippi, mis kõik puudutavad ülimalt teravaid teemasid. Tähelepanuväärne, kui huvitavalt kasutatakse klipis üht ajalehe iseloomulikumat tunnusjoont – tüpograafiat! Kogu visuaali mustvalge dünaamika on kokku väga mõjuv.

Antud klipp puudutab The New York Times’i 18 kuud kestnud uurimistööd, et tuua avalikkuse ette presidendi kahtlased maksuskeemid. Et Ameerika võimsaima mehe vastu minna – selleks peab tõepoolest püksis midagi olema. Aga vaadake ise!

Kommentaari autor Marika Jahilo on Rahvusringhäälingu turundus- ja müügiosakonna juhataja.

Klipp: THE TRUTH IS WORTH IT: RIGOR
Klient: THE NEW YORK TIMES
Teostaja: DROGA5 NEW YORK

Auhinnad:
Cannes Lions 2019
Grand Prix Campaign – Media / Entertainment – TV / Cinema Film – Sectors

Koostöös loovfestivali Cannes Lions Eesti ametliku esindajaga Northern Lights Group tutvustab Edasi üle nädala reedeti maailma kõige tuntuma ja hinnatuma reklaamikonkursi tähelepanuväärsemaid töid.