Alex Ljadov: Palm Springs – kreatiivne sanatoorium keset kõrbe

Alex Ljadov

Kõik sai alguse eelmise aasta novembris LA-s, kui jooksin The Standard hotelli lifti uste poole, mis hirmsa kiirusega sulgusid. Viimasel sekundil libistasin oma käe läbi tillukese ava ning järgmisel hetkel seisin silmitsi ODDA magazine creative director David Martings‘ga. Tol hetkel polnud mul õrna aimugi, kes ta on.

Järgmisel hommikul, lesides trendikas basseini baaris, sain oma booker‘lt sõnumi: “Would you like to shoot the cover for ODDA magazine tomorrow in Palm Springs, apparently the creative director saw you in the elevator of your hotel.”

Palm Springs kõlas kui the American Dream ning peagi kruiisisin mööda California kiirteid 70ndate mustang kabrioletiga tolle oaasi poole. Pildistasime nö kohalikes pastell-toonides villade ees. Davidil ja fotograaf Alva Galim’il olid täpsed juhised pildistamiseks: “Look like you are about to kill your lovers wife.”

Ma ei tea miks, aga fraas “kill your wife” jäi mind kummitama. Meiega oli kaasas ka meesmodell Diego Villarreal, kes mainis, et it would make a great hoodie.

“I WILL MAKE IT, MARK MY WORDS.”

2SATANS oli sündinud.

Tegelikult idee pusasid toota oli juba varem mõtteis, sest mu parim sõber Belinda tegi mulle eelmise aasta septembris bomber-jaki, mille eest sain lõputult komplimente. See omakorda julgustas meid ise kätt proovima.

Mäletan, et päev enne pildistamist arutasime brändi nimesid, 2SATANS tundus kuidagi meie imago ja temperamendiga sobivat. Alva oli nõus andma ajakirja kaanepildi kasutusõigused ning kolm kuud hiljem disainisime esimese prototüübi, mis on tänaseks päevaks instagramis avalikult üleval.

Tagasi Palm Spring’is

Hetkel istun justkui 90ndatesse peatuma jäänud hotelli Hyatt Regency lobby-s ja ootan taksot, et tagasi New Yorki lennata. Tegelikult kogu selles regioonis oleks justkui aeg seisma jäänud. Inimesed hõljuvad mineviku ja tuleviku vahel ning kõik maised kohustused tunduvad teisejärgulised. Ise otsustasin siia tagasi tulla, et hüperkiirest linnamelust põgeneda, korraks aeg maha võtta ja leida see the next thing, mille kallal usinasti töötama hakata.

Idee depressiivsest linnast, kuhu inimesed tulevad pensionipõlve veetma, tundus iseenesest äärmiselt ahvatlev. Jagasin seda ka oma korterikaaslase Anni Jürgensoniga, kes oli nõus mind aitama nii modelli kui ka fotograafi rollis. Samuti tundus sobilik pildistada mu uued dressipluusid üles Palm Springs’is, kust see alguse sai ehk – oleme alguses tagasi.

Keset lõõmavat päikest Elavas Kõrbes Annist pilte klõpsides sündis mul järgmine pusa kui ka filmi idee ehk overall ma leidsin Palm Springs’st selle mida otsisin. Kõlab kui klišee, aga ma leidsin selle, mille järele tulin.

Hetkel valdab mind excitement tuleviku osas. Kõigil inimestel tuleb projektide vahel ette perioode, mil nad tunnevad, et teised inimesed soovivad tükikest neist, kuid tegelikkuses on nad kind of lost. Siis tulebki reisikohver kokku pakkida ja endale selgeks teha, mis sinu jaoks tegelikult oluline on ning ilma milleta sa elada ei saaks.

Palm Springs on ideaalne päikesepaisteline sanatoorium kiire elutempoga kreatiivsetele hingedele, kus vanapaarikeste keskel paariks päevaks aeg peatada ja lasta oma kujutlusvõimel lennata.

Stay fab, Alex
instagram@alexandraelizabethljadov
snapchat@alexandraljadov
2satans

Alex Ljadov

Alex Ljadov

Alex Ljadov on maailmarändur, kelle reisikohver paikneb hetkel boheemlaslikus West Harlemi korteris. Kord nädalas kirjutab ta Edasile oma kreatiivsest elust originaalsuse mekas New York’is.

Alex Ljadov

Alex Ljadov on maailmarändur, kelle reisikohver paikneb hetkel boheemlaslikus West Harlemi korteris. Aeg-ajalt kirjutab ta Edasile oma tegemistest modellimaailmas ja kreatiivsest elust originaalsuse mekas New York’is. Loe artikleid (19)