Moelooja Triin Kärblane: minu tee on puhtalt naiselikkuse tee

Triin Kärblane. Foto: erakogu

Moedisainer Triin Kärblane sai esimese Eesti moeloojana oma brändiga Nymf võimaluse esitleda enda värsket kollektsiooni Milano moenädala raames toimunud moe-etendusel “Emerging talents” (“Tõusvad tähed”). Viie disaineri moe-show toimus veebruari lõpus Visconti palees – just vahetult enne seda, kui Põhja-Itaalia koroonaviiruse hirmus end muust maailmast isoleerida otsustas. “Õhtul oli minu elu kõige vägevam sündmus ja siis järgmiseks hommikuks oli kõik otsekui ümber pööratud. Minu jaoks oli see aga testi koht. Tundsin, et olin energeetiliselt tõusnud kuskile väga kõrgele, ja mõistsin, et kõige hullem, mida saan sellises olukorras teha, on selle üleüldise paanika ja hirmuenergiaga kaasa minna, sest siis oleksin sealt taas kolinal alla kukkunud. Ning tegin enda sees otsuse, et ma lihtsalt ei lähe sellega kaasa,” meenutab Triin.

Kohtume Triinuga Nymf Moestuudios Süda tänava idülliliselt rahulikus puumajas. Suurtest akendest avaneb vaade puuokstele ja Triin, kes esimest päeva pärast kahe nädala pikkust inimestega kohtumise vältimist jälle stuudios on, valab meile teed. Selles tema loodud maailmas on kõik aeglane ja ajatu, on võimatu öelda, mis nädalapäev, kuu või isegi aasta parasjagu on. Tema loodud kleidi ei ole mõeldud kestma mitu hooaega, vaid mitu põlvkonda.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (260)