Eripalgelised vabariigi aastapäeva vastuvõtud

Eesti Vabariigi 99. sünnipäev Estonia kontserdisaalis

Pidulik kontsert ning Vabariigi Presidendi vastuvõtt Estonia teatrimajas ei toimu 99ndat korda nagu võiks järeldada vabariigi vanusest. Ennesõjaaegsel perioodil selliseid vastuvõtte ei korraldatud. Eestil on president alles alates juulist 1937, mil uude kehtestatud põhiseadusse viidi sisse presidendi institutsioon.

Ennesõjaaegsed iseseisvuspäeva tähistamised: 1938, 1939 ja 1940.

Toonane Vabariigi President hr. Konstantin Päts andis Kadrioru lossis ehk praeguses Kunstimuuseumis piduliku õhtusöögi. Kutsutud külalisi oli oluliselt vähem kui praegu. 1940. aasta õhtusöök jäi seoses sõjaga ära ja President Päts korraldas siis väiksemale ringile ainult kella-viie-tee stiilis vastuvõtu. Enne 1937. aastat oli Eesti esipaariks riigivanem koos abikaasaga, kes kutsusid samuti valitud külalisi pidulikule õhtusöögile. Enamuses neist leidsid aset Estonia teatrimaja restoranides.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (106)