Cannes Lionsi parimad reklaamid: Gillette. We Believe: The Best Men Can Be

Gillette. Nüüd ka lapsele parim. Olete ehk märganud, et habemed on moes? Kohe kindlasti on seda märganud Gillette, mille väärtusest raseeriti hiljuti maha 8 miljardit dollarit, sest kliendid kaovad – kes konkurendi juurde, kes trendikaks habemekandjaks.

Et MeToo-järgses moodsas maailmas ajale mitte jalgu jääda ja sauruste kombel välja surra, tegi bränd suure kursimuutuse, muutes oma kauaaegset, lausa ikoonistaatuses slogan’it: “The best a man can get”  –> “The best a man can be.”

Uut suunda tutvustanud kampaania juhtis tähelepanu tõsiasjale, et – üllatus-üllatus – lapsed võtavad vanematest eeskuju. Ehk kui isa, onu, treener või ka täiesti suvaline täiskasvanu tänaval käitub sea moodi, siis põrsas teeb järgi.

Loomulikult tundsid seepeale miljonid sead, et on aia vahele jäänud, ja tegid seakisa – niigi kehvas seisus brändi hakati massiliselt mitte ainult kritiseerima, vaid ka boikoteerima. Lisaks ei jätnud irvhambad märkimata, et eespool nimetatud 8 mld korstnassekirjutamine juhtus pärast kampaaniat, ning joonistasid õhinal seoseid.

Gillette on aga hoidnud selja sirge ning teatanud, et õige asja eest seismine on seda väärt.

Ettevõtte siiruses naiste eest seismisel kahtlevad siiski need, kes meenutavad, et millegipärast kasseerib Gillette naistele mõeldud toodete eest rohkem raha kui identsetelt meeste omadelt.

Kommentaari autor Madis Ots on loovagentuuri Salama kaasasutaja ja loovjuht.

Klipp: WE BELIEVE: THE BEST MEN CAN BE
Klient: GILLETTE
Teostaja: GREY USA

Auhinnad: 
Cannes Lions 2019
Silver – Corporate Social Responsibility (CSR) / Corporate Image – Social & Influencer – Sectors

Koostöös loovfestivali Cannes Lions Eesti ametliku esindajaga Northern Lights Group tutvustab Edasi üle nädala reedeti maailma kõige tuntuma ja hinnatuma reklaamikonkursi tähelepanuväärsemaid töid.