Hannes Kuhlbach: murelik vanem

Enamasti aitaks lapsevanema ja teismelise suhetes see, kui oldaks valmis kuulama, tõesti ja ausalt. Foto: Shutterstock.

Kliiniline psühholoog Hannes Kuhlbach vaatleb 2-osalises artiklisarjas erinevate meeleoluhäirete (ärevus, masendus, depressioon) tekkepõhjuseid ja nendega toime tulemise viise nii noorte kui ka (lapse)vanemate vaatenurgast. Käesolev artikkel keskendub lapsevanematele. Iga täiskasvanu on ka ise noor olnud, see annab võtme mõistmiseks ning empaatiaks. Seeria esimest artiklit saab lugeda siit.

Mis mõtet on elada, kui see on peamiselt ja peaaegu lootusetult mõttetu, perspektiivitu, alandav, vihastav? Kas siis sellepärast, et lihtsalt olemas olla, tuleb seda tühjust taluda? Kui kaua? Igavesti? Kui ma ainult julgeksin, siis lõppeks see siinsamas, täna öösel. Ma olen nii üksi. (Väljavõte anonüümsest postitusest)

Hannes Kuhlbach

Hannes Kuhlbach on kliiniline psühholoog. Tegusa elu jooksul on ta olnud erinevates ametites kinnisvaramaailmas, suhtekorralduses ja panganduses. “Kõiges, mida saab nimetada äriks, on sügav inimlik ja isiklik pool ning just see aspekt huvitabki mind oma tänastes tegevustes. Omades oma töös privileegi näha sügavale inimeste eludesse ja sisemaailma, äratab see ka endas varjatud tundeid ja mõtteid. Neid ongi heameel üldistatud ja põimitud kujul Edasi veergudel avatud ja mõtelda armastavale lugejale edastada." Loe artikleid (66)