Raivo Vare: maailm trügib vägisi meie tuppa

Ning lõpuks tuleb „tänu“ viirusele välja see, kui suurt rolli mängib reaalselt maailmamajanduses Hiina. Foto: Shutterstock

Eks me kõik ihkame mingit oma ruumi, teatud privaatsust ja eraldatust. Kasvõi natukeseks. Aga tahes-tahtmata trügib suur maailm meie tuppa, sõltumata meie tahtest. Ja ennast sellest eraldada meil ei õnnestu. Sellepärast räägikski mõnest lõppenud kuul toimunud ja veel pikalt meie elu mõjutada võivast protsessist.

Täna langes valik neist viiele: koroonaviiruse mõju maailma ja ka meie majandusele, Süürias teravnenud Türgi-Vene vastasseisust, USA presidendi alanud eelvalimistest rõhuga demokraatide leeris toimuvale ning BREXITi osapoolte algavate läbirääkimiste lähtepositsioonidest. Ja lõpuks natuke Venemaal käivitunud võimureformi jooksvast seisust.

Raivo Vare

Raivo Vare on hariduselt jurist, lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna ja EBSi magistriprogrammi cum laude. Olnud riigiminister ning teede- ja sideminister, tippjuht pangandus- ning transpordi- ja logistikasektori firmades. Tegev paljude avaliku sektori ja erialaorganisatsioonide, samuti eraettevõtete juhtorganites. Kord kuus vahendab Raivo Vare Edasi lugejatele oma mõtteid tähenduslikest rahvusvahelise elu sündmustest. Loe artikleid (100)