Valner Valme: popkultuur 2020

Foto: Shutterstock

Populaarsete nähtuste suhtes, millega meid meedias, sotsiaalmeedias, kultuuriajakirjanduses, reklaamides, tänaval juhuslikult ja sihipäraselt üle kallatakse, tekib reaktsioon isegi juhul, kui need teemad meid ei puuduta. Samas tingib ohtrus tuimuse ka siis, kui asi meid puudutab. Heidame põgusa pilgu argiimmuunsuse vaaba alla.

Kuda Austrias ilm oli ka?

Ilmateates vahetub talveootus kevadeootusega. Üldiselt mida siin kogu aeg oodata. Ei olnud külma. Ei ole sooja. Mul ei ole ka ilmast sooja ega külma. Lihtsalt on rõve ilm ja mina, 1970 reliis, pool elu plastmassi söönud ja joonud, rauamaaki keevitanud, linde naftaga tapnud, džunglid üles kaevanud, pekki täis istutanud, viimased indiaanlased ära kägistanud, kulda ja hõbedat kokku kahmanud, lennukiga kõik õhu sodiks lennanud, mina olen koloniseerinud ja siis kidunema jätnud pool Aasiat ja terve Aafrika ja nüüd ongi rõve ilm, suva, kui suusatada ja ujuda ei saa.

Valner Valme

Valner Valme on kultuurikriitik. Edasi kultuuritoimetaja, elektroonilise muusika saate "Lift" (IDA Raadio) juht. Loe artikleid (251)