Investeerimisklubi podcast: meie investeerimispõhimõtted, kogemused ja õppetunnid

Seekordse Investeerimisklubi saatega tähistatakse podcast’i esimest tegevusaastat – toimunud on 20 saadet ja külas on käinud 20 investorit, kokku on saateid kuulatud pea 200 000 korda. Esmakordselt on Marko Oolo ja Markus Roogna nii võõrustajate kui ka külaliste rollis, arutatakse teineteise investeerimispõhimõtete, portfellide, edu toonud strateegiate ja väärtuslike õppetundide üle.

Marko Oolo on ettevõtja ja investor – Investeerimisklubi kaasasutaja ja podcast’i üks saatejuhtidest, suursündmuse InvesteerimisFestival peakorraldaja ja heategevusfondi Igavene Heategu asutaja. Igapäevaselt toimetab Marko riskiinvesteeringute fondi Superangel investeeringute juhtimise ning meediaettevõtte Marathon Studios juhtimisega.

Markus Roogna on jaeinvestor, kes on investeerimise ja investeeringute analüüsiga aktiivselt tegelenud juba ülikooli algusest saati. Lisaks on ta Investeerimisklubi podcast’i üks kaas-saatejuhtidest. Igapäevaselt töötab Markus rahvusvahelises konsultatsiooniettevõttes PwC Advisors tehingute nõustajana, toetades Baltikumi suuremaid ettevõtete ostu- ja müügitehinguid.

Seekordses saates:

  • Millised on meie põhimõtted isiklike finantside haldamisel?
  • Millised olid meie esimesed investeeringud, milline on portfell täna?
  • Miks oleme just selliste varaklasside/instrumentide kasuks otsustanud?
  • Millistes ühisrahastusportaalides me täna aktiivselt toimetame? Milliseid strateegiaid kasutame?
  • Millised on peamised riskid portaaliväliste laenude puhul?
  • Millistest põhimõtetest johtuvalt investeerime börsil noteeritud indeksfondidesse (ETF-id) ja noteeritud üksikaktsiatesse?
  • Milliseid strateegiaid ja printsiipe rakendame kasvuettevõtetesse investeerimisel?

NB! On oluline mainida, et ükski saates mainitud platvorm, varaklass ega investeerimisstrateegia ei ole soovitusliku iseloomuga. Kõik saates räägitu põhineb saatejuhtide isiklikul arvamusel. Enne investeerimisega alustamist on tugevalt soovituslik teostada enda analüüs ja hinnata investeeringut johtuvalt enda riskiprofiilist.

Investeerimisklubi on Eesti suurim avalik investeerimiskogukond nii alustavatele kui ka edasijõudnud investoritele, et üheskoos õppida, areneda, kogemusi vahetada ja jõukust akumuleerida.

Marko Oolo

Marko Oolo on investor ja ettevõtja, Investeerimisklubi asutajaliige. Loe artikleid (7)