Jan Uuspõld: hingega pühendumine annab elule magusa maitse

Jan Uuspõld. Foto: Sandra Palm

“Ma ei tea, kas mul oleks veel öelda midagi sügavamõttelist, olen nii palju rääkinud”, arvab Eesti üks hõivatumaid näitejaid, Jan Uuspõld, kui küsin, kas ta oleks nõus Edasile intervjuud andma.

Tean, et tal on esietenduse eel kiired ajad. Teen ettepaneku, et tulen tükki vaatama ning räägime uuest lavastusest “Felicitas”, tema viimase aja koduteatrist Theatrumist ning et me ei pea tegema kogu tema elu ja loomingut hõlmavat lugu, vaid keskendume hetkele siin ja praegu. Pakun veel, et räägiksime mõlema lemmikmuusikast, bluusist ning sellest, mis bluusiga seoses esile kerkib… Sellega on mees nõus. Kohtume etendusejärgsel hommikupoolikul uues kohvikus Poordi tänava nurgal. Sinna on tal mugav tulla oma hambaarsti juurest breketite hooldusest ja sealt eriti mugav minna kõrvaluksest lõunasesse trenni. Jan teatab sõnumiga ette, et tal on aega jutustada poolteist tundi.

Hedvig Hanson

Hedvig Hanson on Edasi kaasautor. Tuntud peamiselt tundliku muusikuna, kuid tegelenud ka kirjutamisega, ta on teinud kaastööd Postimehele, ERR Kultuurile, ajakirjale Sensa ja Eesti Naine. Hedvig on kirjutanud ka kaks raamatut - dokumentaalne traagiline lugu näitlejannast vanaemast, "Jutustamata lugu. Ellen Kaarma." (2012) ning isiklik, maa- ning artistielu päevik, "Kirju mandrilt" (2016). Loe artikleid (144)