Hanno Kross: lollikindel viis rahva ühendamiseks. Spordist ja meediast

Jaan Kirsipuu Tour de France'i liidrisärgis. | Foto: Scanpix

Esimeseks “spordiuudiseks” on peetud kreeka lauliku Homerose kirjeldatud maadlusmatši, mis jäi Aiase ja Odysseuse vahel lõpuks viiki – jagati omavahel nii au kui ka auhind. Homerose lood pandi kirja umbes 650 aastat enne Kristust. Kaks ja pool aastatuhandet hiljem on spordiuudised ühed vähesed, millest inimesed täna meedias tõeliselt rõõmu tunnevad ning mida võib üldiselt positiivseks pidada.

Arvestades viimasel paaril aastakümnel toimunud meediatarbimise kiirenemist, on spordil järjest enam kõlapinda ja usaldusväärsust – seda hoolimata tagasilöökidest, mida on põhjustanud erinevate ainetega eksperimenteerijate püüdlused luua ausast spordist mütoloogiline elukas.

Hanno Kross

Hanno Kross on Jõelähtmes asuva Estonian Golf & Country Club’i juht, kes püüab ennast vormis hoida jalgrattaga tööle sõites ning aegajalt sõprade ja perega golfiväljakul ühiselt aega veetes. Keskmise liikumisharrastajana käsitleb ta oma kirjatöödes südamele olulisi teemasid, mis enamus on seotud spordi, kehakultuuri ja selle seostega laiemalt meie ühiskonnas. Loe artikleid (10)