Podcast “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis”Tiina Ristimets: päriselt edukas saad olla ainult siis, kui teed asju, mis haakuvad sinu olemusega

Psühholoogi ja koolitaja Veiko Valkiaineni juhtimisalase podcast’i seekordseks vestluskaaslaseks on kirjastuse Pilgrim omanik Tiina Ristimets. Tiinaga räägitakse tema teekonnast loovettevõtjaks ja sellest, kuidas ta on suutnud leida tasakaalu nii suhtes iseendaga, eneseteostuses kirjastuse näol kui ka oma elu kutses raamatute kaudu oluliste väärtuste jagamisel ühiskonnaga.

Mõtteid vestlusest:

  • Mul on olnud õnn ja privileeg tegeleda asjadega, mis sobivad minu hobidega, minu isiksusega, minu hingega, minu olemusega. Mul on see teekond lahti rullunud üsna loomulikult. Kui sain kolmekümneseks, siis tundus, et tahaksin tegeleda millegagi, milles oleks natuke rohkem sisu, ja kujundada väärtusi, mis inimestele korda lähevad.
  • Ma olen loovettevõtja, kes teeb täpselt selliseid asju, nagu ta õigeks peab, sellises mahus, nagu ta õigeks peab, ja toimetab selliste teemadega, nagu ta õigeks peab. See on olnud tohutult mõnus ja äge teekond, mis sobib imehästi minuga. Ma tunnen, et see on mingi sügavam tähenduslik ja olemuslik kutse.
  • Kui mõelda sõnapaarile “elu kutse”, siis sellel on nii mitmetahuline tähendus, kus inimene teeb midagi, mis on temaga nii läbi põimunud ja loomulik. Kui sellel teel niimoodi käia, ei teki kordagi sellist mõtet, et sa käid tööl, aga ometigi lood sa väga olulisi maailmu, oled väga oluliseks inspiratsiooniks või eeskujuks teistele. Ja selle taga on just see, et sa järgid oma südame kutset, oma olemust, oma väärtusi ja jagad seda siis ka maailmale õiglasel viisil.
  • Minu jaoks on oluline anda endale piisavalt vaba aega ja ruumi, tehes asju, mis mulle sobivad, ja suheldes inimestega, kes minuga sobivad. Ainult sellelt pinnalt saavad tekkida ideed, mida siis koos kaaslastega pean oluliseks ellu viia. Selles on tasakaal, loovus, vabadus. Mulle tundub, et selles kontekstis on inimese kõige tähtsam ülesanne elus õppida ennast põhjalikult tundma, aktsepteerida oma võlusid ja valusid, sealjuures iseennast hästi koheldes.
  • Minu tee on olnud seotud sellega, et ma olen hoidnud ennast vabana, et sõnast “pean” on saanud “ma tahan”. Ja ma olen veendunud, et päriselt edukas saad sa olla ainult siis, kui teed seda, mis sulle päriselt väga meeldib. Ma siiralt usun seda, olenemata valdkonnast, millega tegu on. Kui see tegevus ikka paneb sul silma särama ja hinge helisema, siis on suur tõenäosus, et oled ka päriselt edukas.

Veiko Valkiainen

Juhtimisblogi ja podcasti “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis” eestvedaja Veiko Valkiainen on psühholoogia ja psühhoteraapia alase hariduse ning üle 15-aastase juhtimise arendamise alase töökogemusega professionaal, kes keskendub oma töös meeskondade tulemuslikkuse kasvatamisele läbi juhi ja tema tiimiliikmete mõtte- ja käitumismustrite muutmise. Loe artikleid (81)