Cannes Lionsi parimad reklaamid: Nordstrom. An Open Mind Is the Best Look

Ajal, mil mitmed suured kaubamajad on suurtes raskustes või uksed sulgenud, on Nordstrom võtnud turunduses uue lähenemise. Ei mingit pealesurutud tootereklaami ega luksuskaubamaja glamuuri. Asi on maailmavaates.

Teadmata, mida või keda klipp reklaamib, saab siiski kiiresti aru, et rõhutatud on tegelaskujude välimust. Popp metallikläikeline puffer-jope ja kärtspunases kostüümis vanaema toovad selle selgelt esile reklaam lansseeriti Ameerikas Oscarite punase vaiba ülekande vaheajal –, küll aga ei kanna need põhifookust.

On hästi tasakaalustav, et need lavastatud kaadrid vahelduvad klippidega nn päriselust, tavainimeste elust. Väga hästi õnnestunud casting on kindlasti üks võtmenüansse.

Jõuliselt mõjuv voiceover seob kogu visuaali tervikuks ja edastab reklaami põhiideed individuaalsest ja mitmekülgsest maailmast, kus kõik inimesed, oma erilisel moel, on oma elu kangelased. Vabad väljendama ja olema need, kes nad on.

Kui sind jäädvustataks skulptuurina marmorisse, siis mis on su põhinatuur, kes sa oleksid? Milline on sinu maailmavaade, mis on sinu koht siin maailmas?

Usun, et reklaam mõjub ühtviisi nii vanemale kui ka nooremale generatsioonile. Ja olen kindel, et toob uusi kundesid, saades heakskiidu ka püsiklientuurilt.

Kommentaari autor Lilli Jahilo on moedisainer.

Klipp: AN OPEN MIND IS THE BEST LOOK
Klient:  NORDSTROM
Teostaja: DROGA5 NEW YORK

Auhinnad:
Cannes Lions 2019
Gold – Direction – Film Craft
Silver – Retail – TV / Cinema Film – Sectors
Silver – Casting – Film Craft
Silver – Cinematography – Film Craft
Silver – Script – Film Craft

Koostöös loovfestivali Cannes Lions Eesti ametliku esindajaga Northern Lights Group tutvustab Edasi üle nädala reedeti maailma kõige tuntuma ja hinnatuma reklaamikonkursi tähelepanuväärsemaid töid.