Hedvig Hanson: ava aken tõelisele sõprusele

Hedvig Hanson I Foto: Andre Maaker

Kuigi Valentinipäev on esialgselt pühendatud armunutele, on sümpaatne, et teine võimalus ehk “sõbrapäev” pühitseb ka väärtuslikku sõprust. Värskelt armunuid, kes ostaksid ihaldatule südamekujulisi šokolaade ja punaseid roose, on ilmas kaubandusäridele rõõmuks alati, tõelist sõprust väärtustades võimaldab see päev meeles pidada sõpru üldisemalt, ka ilma romantiliste tunneteta ning ehk vähem kommertslikus võtmes.

Sõprus on ideaalis ju midagi püsivat, midagi, mis võib anda inimesele toe ja mõtte kogu eluks. Selleks tuleks avada oma sisemine aken et seeläbi leida üles tõeline sõprus. See teekond võib olla pikem, kui oskame arvata. Elus on erinevaid sõpru ning sõpruste kestvusi, elu kõige olulisema sõbra leidmine võib võtta aega ja arusaamist.

Hedvig Hanson

Hedvig Hanson on Edasi kaasautor. Tuntud peamiselt tundliku muusikuna, kuid tegelenud ka kirjutamisega, ta on teinud kaastööd Postimehele, ERR Kultuurile, ajakirjale Sensa ja Eesti Naine. Hedvig on kirjutanud ka kaks raamatut - dokumentaalne traagiline lugu näitlejannast vanaemast, "Jutustamata lugu. Ellen Kaarma." (2012) ning isiklik, maa- ning artistielu päevik, "Kirju mandrilt" (2016). Loe artikleid (144)