Cannes Lionsi parimad reklaamid: Procter & Gamble. The Endless Ad

YouTube’i klipis näeme Old Spice’i telereklaami lühikest kolmeminutilist reminder’it. Reklaam ise on pikkuse poolest Guinnessi rekordi omanik ja oli eetris 14 tundi järjest. Kuna televisioon on jätkuvalt üks kallimaid meediakanaleid, siis täispikka ehk lõputut versiooni sai näha ainult internetis.

Cannes Lions pole tegelikult festival, kus hinnatakse klippide pikkust. Midagi pidi selles pealtnäha jaburas loos ka silmapistvalt head olema. Kogu Guinnessi rekordi ja maailma esimese lõputu reklaami lugu on ilmselgelt ainult huvitekitajad. Huvitekitajana on selline absurdimaiguline rekord kindlasti väga tugev, aga tõeliselt hea reklaami puhul peab tugev huvitekitaja olema seotud ka brändi ja tootega.

Need nõudmised on selle loo puhul täidetud. Vormi poolest üledramatiseeritud reklaami paroodiat meenutav klipp on väga Old Spice’ilik ja seostub hästi brändi varasema keelega. Lõputuna kokku monteeritud reklaam, kus korratakse pidevalt “Smell amazing forever with the new Old Spice”, tekitab mängulise seose sõnumi ja vormi vahel. See absurdne ja tegelikult ka pisut tüütu kooslus tekitab soovi ära oodata, mis lõpuks juhtub. Kuigi mõistus saab juba pärast esimest minutit aru, et kõik jääb korduma, tekib ikkagi huvi edasi vaadata, sest väljasuumivad kaadrid tekitavad lõputu hulga erinevaid mikrolugusid. Mida kauem seda klippi vaadata, seda suurema doosi “Smell amazing forever with the new Old Spice” sõnumit vaataja saab.

Kommentaari autor Ahto Aaremäe on reklaamiagentuuri Age Creative loovjuht.

Klipp: THE ENDLESS AD
Klient: PROCTER & GAMBLE
Teostaja: WIEDEN + KENNEDY SÃO PAULO

Auhinnad: 
Cannes Lions 2019
Gold – Other FMCG – Online Film – Sectors
Silver – Online & Viral Film – Innovation in Film
Bronze – Other FMCG – TV / Cinema Film – Sectors

Koostöös loovfestivali Cannes Lions Eesti ametliku esindajaga Northern Lights Group tutvustab Edasi igal reedel maailma kõige tuntuma ja hinnatuma reklaamikonkursi tähelepanuväärsemaid töid.