Podcast “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis”Veiko Valkiainen: inimestele lähevad korda siirad, isiklikud ja õpetlikud lood päriselust

Seekord on Veiko Valkiaineni juhitav podcast veidi teistsugune. Kärt Kinnas (Eesti Personalijuhtimise Ühingu PARE tegevjuht) kutsus muidu küsija rollis oleva saatejuhi rahva ees podcast‘imisest vestlema ja ise küsimustele vastama. Vestluses jagab ta oma kolmeaastase podcast‘ide tegemise kogemuse (st ca 170 vestluse) põhjal mõtteid, mis võiksid inspireerida ja aidata ka teistel oma taskuhäälingu saade püsti panna.

Mõtteid vestlusest:

  • Ma julgustan inimesi podcast‘ima. See on super meetod, kuidas mõnd endale südamelähedast teemat paremini lahti mõtestada ja sellest hoopis sügavamal tasemel aru saada.
  • Inimesi podcast‘i kutsudes ei ole harv juhus, kui ta vastab, et tal ei ole mitte millestki rääkida; inimesed ütlevad, et neil ei ole sulle mitte midagi uut öelda. Ja siis ma püüan neile selgitada, et ma ei tahagi midagi uut, ei peagi midagi uut olema, ma tahan kuulda sinu lugu – kuidas sa said juhiks, milline on sinu kujunemislugu, kuidas sa oma juhtimiskäekirja ja -stiilini jõudsid. See ei ole mitte kellegi teise lugu, seda lugu ei ole mitte kellelgi teisel, see on unikaalne. Oluline on mõista, et selles loos ei pea olema mingeid ennenägematuid tarkuseteri või kuldmune, vaid minu soov on sind nii isiksuse kui ka juhina tundma õppida. Ehk et inimesed kardavad, et nad peavad hakkama mingeid tohutuid enneolematuid Nobeli preemia väärilisi ideid välja käima – no ei pea.
  • Ma arvan, et üks podcast‘i edukuse peamisi kriteeriume ei ole mitte väljaöeldud tarkuste hulk, vaid hoopis see, kas see vestlus puudutab kuskil sügavamal tasandil konkreetse vestluskaaslase siiraid, isiklikke ja õpetlikke lugusid tema enda päriselust. Ja uskuge mind, kui sina podcast‘i vedajana oled käsitletavast teemast ja oma vestluskaaslasest päriselt huvitatud, siis on seda tunda nii vestluse sisu, sügavuse kui ka energia poolest.

Veiko Valkiainen

Juhtimisblogi ja podcasti “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis” eestvedaja Veiko Valkiainen on psühholoogia ja psühhoteraapia alase hariduse ning üle 15-aastase juhtimise arendamise alase töökogemusega professionaal, kes keskendub oma töös meeskondade tulemuslikkuse kasvatamisele läbi juhi ja tema tiimiliikmete mõtte- ja käitumismustrite muutmise. Loe artikleid (81)