Reijo Väljak: kaalulangetamine – piira tundide arvu, mille jooksul sööd. Intermittent fasting

Hiljuti katsetasin intermittent fasting‘u (vahelduv paastumine) meetodit. See tähendab, et päevas on 16–18 tundi, mille ajal ma ei söö, ja ülejäänud 6–8 tunni jooksul võin seda teha. Esimestest hetkedest, kui mu tuttav sellest pikalt ja põhjalikult rääkis, hakkas see meetod mulle kohe tunduma põneva ja igati tehtavana: mind paeluvad lihtsad mudelid. Pealegi, ma tahtsin näha, kas see aitab mul oma 40. sünnipäevaks paremasse vormi saada.

Monique Tello väljaandest Harvard Health Publishing on uurinud erinevaid kaalulangetamise meetodeid ning võrrelnud neid vahelduva paastumisega. Lisaks sellele, et tuleb süüa puu- ja juurvilju, vältida söögikordade vahel näksimist ja õhtul söömist, toob ta välja punkti, mis on käesoleva meetodi puhul kõige olulisem. Piira tundide arvu, mille jooksul sööd.

Reijo Väljak

Reijo Väljak on ettevõtja, coach ja õpetaja. Ta teeb koostööd Noored Kooli programmiga ja õpetab enesejuhtimise kursust Pelgulinna Gümnaasiumis. Koostöös eri valdkondade ekspertidega aitab ta luua ja arendada isikubrändi. Reijo artiklid sisaldavad lühikesi ja praktilise sisuga nõuandeid enda elu paremaks juhtimiseks. Loe artikleid (18)