Podcast “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis”Kunnar Karu: matkakogemus sunnib meid usaldama esmalt iseennast ja siis ka oma meeskonnaliikmeid

Psühholoogi ja koolitaja Veiko Valkiaineni juhtimisalase podcast’i seekordseks vestluskaaslaseks on sadu rohkem või vähem ekstreemseid matku korraldanud ja mägesid vallutanud matkajuht, mägironija ning erinevate spordiürituste korraldaja Kunnar Karu. Vestluse käigus mõtiskletakse, mida on meil juhtimise kontekstis õppida ekstreemsete matkade läbiviimise kogemusest.

Mõtteid vestlusest:

  • Matk kisub enamiku inimesi oma mugavustsoonist välja: kodu võeti ära, harjumuspärane elukorraldus on kadunud, isegi internet võeti ära, guugeldada enam ei saa ning ma ei tea päris hästi, kuidas uues situatsioonis hakkama saada. Ja kui nüüd peaks veel olud natuke raskemaks muutuma, nt ilm läheb koledaks, siis tunnevad inimesed end üpris ebamugavalt ning hakkavad kulutama tohutult aega ja energiat igasuguste hirmudega võitlemiseks.
  • Ma olen ikka ja jälle üllatunud, kuivõrd vähe on inimesed tänapäeval võimelised toime tulema teadmatuse, ebamäärasuse ja sellest tuleneva ebakindlusega.
  • Matk paneb meid olukorda, kus peame avastama uusi asju, proovima uusi asju, õppima toime tulema uute olukordadega. Me ei saa enam elada sellist elu, kus me jääme harjumuspärasesse mustrisse kinni ega oska enam tunda avastamisrõõmu uutest kogemustest.
  • Elu ongi tegelikult selline, et me ei tea, mis tuleb ja mis saama hakkab. Matkal lihtsalt tuleb see kõik esile ehk suurema kontsentratsiooniga kui igapäevaelus. Nii ongi matkakogemus hea õppetund, kuidas elu sunnib meid usaldama kõigepealt iseennast ja siis ka oma meeskonnaliikmeid ning grupikaaslasi.

Loe lisaks:

Kunnar Karu matkateemalised artiklid Edasis

Veiko Valkiainen

Juhtimisblogi ja podcasti “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis” eestvedaja Veiko Valkiainen on psühholoogia ja psühhoteraapia alase hariduse ning üle 15-aastase juhtimise arendamise alase töökogemusega professionaal, kes keskendub oma töös meeskondade tulemuslikkuse kasvatamisele läbi juhi ja tema tiimiliikmete mõtte- ja käitumismustrite muutmise. Loe artikleid (81)