Cannes Lionsi parimad reklaamid: Microsoft. Changing the Game

Käegakatsutavalt võrdsed võimalused… Microsoft tõi 2018. aastal turule uue, adaptiivse Xbox-mängukonsooli, millel on väikeste nuppude asemel suured ümmargused puutetundlikud pinnad, et sellega saaksid mängida lapsed (aga muidugi ka täiskasvanud), kellel pole kaasasündinult või õnnetuse tagajärjel (liikuvaid) sõrmi, käelaba, käsivart.

Tegemist oli kogu tootekategooria põhjaliku demokratiseerimisega. Seni võimaldasid videomängud igaühel kogeda, mis tunne on lennukit juhtida, ringrajal kimada jms… välja arvatud juhul, kui sul on füüsiline puue. Isegi MÄNGULT ei saanud sa neid asju teha, kui sul on käsi puudu või haige. Nüüd aga on vähemalt videomängus kõigil võrdsed võimalused.

Turuletoomist kutsusid nad ise oma “kõige väiksemaks tootelansseeringuks”, mis tähendas, et tootekasutajaid ja -kasutamist dokumentaalses stiilis kujutavaid klippe näidati “ainult” maailma kalleima reklaamisekundiga Super Bowli ajal. Ja sellest piisas, et inimeste südamed võita.

Natuke jäi selle kõige juures kriipima kampaaniat tutvustavas videos poetatud fraas, et “eesmärk polnud müüa mängukonsoole, vaid muuta seda, mida inimesed meist arvavad”. Inimlikus plaanis oleks ilus mõelda, et asi on vastupidi: viia mängurõõmu võimalikult paljude liikumispuudega laste kodudesse SÕLTUMATA sellest, mida inimesed Microsoftist arvavad. Aga me räägime brändingust, loovkampaaniatest, auhindadest – inimeste arvamus Microsoftist sai võimsa ja emotsionaalse raputuse osaliseks ning Grand Prix on auga ning mitmekordselt välja teenitud.

Kommentaari autor Madis Ots on loovagentuur Salama kaasasutaja ja loovjuht.

Klipp: CHANGING THE GAME
Klient: MICROSOFT
Teostaja: MCCANN USA

Auhinnad:
Cannes Lions 2019
Grand Prix – Consumer Durables – Brand Experience & Activation – Sectors
Titanium
Gold – Consumer Technology & Homeware – Products
Gold – Product Innovation – Innovation
Bronze – Tech-led Brand Experience – Touchpoints & Technology

Koostöös loovfestivali Cannes Lions Eesti ametliku esindajaga Northern Lights Group tutvustab Edasi igal reedel maailma kõige tuntuma ja hinnatuma reklaamikonkursi tähelepanuväärsemaid töid.