Ruti Einpalu: “võinoa” juhtum. Tugevuspõhine juhtimine

Restorani Leib üks omanikest Kristjan Peäske: "Reaalselt täna, nähes olukordi, kus teenindusmeeskond töötab viimase piiri peal ja laev võib hakata kreeni vajuma, ei lähe ma juhina näpuga näitama, mis on valesti, vaid lähen appi." Foto: Toidutee.ee

Tallinna vanalinnas asub Leib Restoran. Selle üks omanikest ja käimashoidjatest on Kristjan Peäske. Kohtusin temaga viis aastat tagasi mentorsuhte raames ja oleme siiamaani head sparringupartnerid. Aeg-ajalt ütleb Kristjan midagi, mis mind sügavalt inspireerib. Mõnda Kristjani lugu kasutan ma koolitustel.

Tõuke selle artikli kirjutamiseks sain ühest Kristjani tõdemusest: “Ma sain aru, et me oleme muutunud liiga professionaalseks ja hakkame kaotama südamesoojust. Tähendab, oli aeg muutuseks.” Ohoh, tavaliselt aetakse taga professionaalsust ja südamesoojus ei huvita kedagi, mõtlesin mina ja teritasin kõrva. Veel ütles Kristjan, et ta ei loo töö juures südamesõpru, aga südamlikud suhted tööl on talle väga tähtsad. Ja mis on selle tasu? Püsiv ja äge meeskond, õnnelikud ja rõõmsad inimesed, äge atmosfäär, suurepärased maitsed, palju kliente jne.

Ruti Einpalu

Ruti Einpalu on üle kümne aasta viinud läbi juhtide arenguprogramme ja koolitusi, mis on suunatud tulemuslikumale inimeste ja muutuste juhtimisele. Viimastel aastatel on koolitamisele lisandunud töö mentori ja coachina. Coachingust on saanud minu tõeline kutsumus. Näen selles kõigile ammendamatut arenguvõimalust. Ruti Einpalu kuulub International Coach Federation Estonia (ICF Estonia) ühingusse. Rohkem artikleid leiad blogist rutieinpalu.com. Loe artikleid (40)