Fotolugu: 10 Keenia hetke

Foto: Jevgeni Fokin

Õnn ei peitu asjades, vaid hoopis hetkes eneses. Fotojutustuse autor stilist Jevgeni Fokin külastas Keeniat läinud aasta novembris.

10 lehma = 1 naine!

Maasai hõimu naisevõtureegel näeb ette 10 lehma naise vanematele, kuid kui suudad kõrgele hüpata (mida on hoolikalt harjutatud), siis saab abikaasa kätte lausa 6 lehma eest, ehk kui sul on tagataskust võtta 12 lehma = 2 naist. Usutakse, et kõrgele hüppamine justkui tõestab, et oled võimekas jahimees ja suudad oma tulevase pere eest hoolt kanda.

Loomad

Kuidas reageerid, nähes nii palju loomi ja kogu eksootikat, mida varem oled näinud vaid televiisorist ja mis nüüd kui võluväel on su ees?

Murtud müüt: Aafrika = palav

See ei pea paika, sest novembris oli Maasai Mara savannis sooja 18 kraadi ning kasutuses olid pikad püksid ja jakk.

Kelle hambad on pildil?

Õige vastus: jõehobu.

Külas maasai hõimul, kus eluaseme ehitab NAINE!

Väga kompaktne onnike, mille keskmes on köök ja elav tuli ning kus poole sammuga jõuab magamistuppa või hoopis sama kiirelt õue. NB! Klaustrofoobidele kindlasti suur väljakutse!

Meil aiaäärne tänavas!

Vanem naisterahvas koduküla peasissepääsu lävel. Kusjuures, pruudid – rõõmustage, pulmapäeval aetakse maasai hõimu traditsioone arvestades pea kiilakaks! (Juhul, kui kellelgi tekkis enne pulmapidu küsimus, kas teha kinnine või lahtine soeng!)

Pilt kodust!

Te võite seda küll onniks kutsuda, aga vähemalt liisingut sellel kodul pole, naabriga asfalteerimise või lilleseade mõõduvõttu pole ka! Endalgi loksus paar kruvi paika, kui hästi mul tegelikult kõik on: kraanist tuleb sooja vett, mida kõlbab isegi juua… ja veel hulk väikseid asju, mida võtan ehk liiga iseenesestmõistetavalt.

Lapsed on igal pool samasugused

Kui ema ütles, et ära riideid poriseks tee – sa muidugi leidsid loova lahenduse!

Safari

Keenia safari parim ajastus on juuli-august, periood, mil toimub suur ränne. Väga elamuslik oli ka Kaelkirjakute Keskuse külastus Nairobis, eriti selle kogukonnale suunatav panus ning haridustegevus.

Riietus

Rõivastusest kantakse eset, mis meenutab tavalist lina (SHUKA), mähituna ümber keha, lemmikvärv on punane kõigis oma variatsioonides ja lemmikmuster on ruut.