Fotolugu: saame kokku uuel linnaväljakul!

Foto: Margus Muld (ERR).

Lõputuna tundunud Kuressaare keskväljaku valmimise ootamine sai mõne kuu eest läbi ja sealt leiab nüüd alailma koos aega veetmas kogu linna, väikese linna rahvas mahub suurele väljakule ilusti ära.

See foto on tehtud 1. advendil, kui linnarahvas sai esmakordselt näha oma uuel väljakul jõulupuud. Kuressaare linnaväljak on üks nendest, mis valmis “Eesti Vabariik 100” arhitektuuriprogrammi “Hea avalik ruum” raames koos väljakutega Tõrvas, Põlvas, Valgas, Raplas, Võrus,  Elvas ja Rakveres.

Tee ka sina oma foto linnaväljakust: järgmisel aastal Eestit Veneetsia 17. arhitektuuribiennaalil esindava ekspositsiooni „Väärikas kahanemine“ autorid kutsuvad kõiki eestimaalasi üles saatma fotosid viimastel aastatel valminud linnaväljakutest ja -keskustest Tõrvas, Põlvas, Valgas, Raplas, Võrus, Kuressaares, Elvas ja Rakveres. Valikut fotodest kasutatakse Veneetsia 17. arhitektuuribiennaali Eesti ekspositsioonil Veneetsias ning selle hilisemal ringsõidul mujal Euroopas ja Eestis. Pilte saab 31. märtsini üles laadida veebilehele avalikruum.ee/veneetsia2020

Margus Muld on Eesti Rahvusringhäälingu Saaremaa korrespondent.