Raul Oreškin: vesi on tagasi!

Kaili Kask ja Raul Oreškin. | Foto: Maria Kilk

“Vesi on tagasi!” hõikas Kaili, kui novembri esimestel päevadel Voronjasse jõudsime ja ta kööki sisenedes kraanid lahti keeras.

Teel Tartust Varnjasse nägime vee alla mattunud põllulappe. “Kui maa vett vastu ei võta, peaksid kaevud täis olema,” mõtisklesime, aga kindlad me selles mõttekäigus muidugi polnud. Vee kadumine kaevudest juba teist suve järjepanu on olnud üsna suur väljakutse, pisut vastuolulinegi, kui elad Euroopa suuruselt viiendast järvest saja meetri kaugusel.

Raul Oreškin

Raul Oreškin elab sügistalvisel perioodil Tartus ning kevadel ja suvel vanausuliste külas Varnjas, kus nad koos elukaaslase Kaili Kasega kalurimaja paadikuuris igal suvel Voronja galerii avavad. Viimastel aastatel on Raul tegutsenud ka kokana Karlova kodukohvikus „Lev ja Leevike“, avanud Aparaaditehases HAKI galerii ja töötanud teatrijuhina Tartu Uues Teatris. Raul on "Minu" lugude sarjas ilmunud raamatu "Minu Peipsiveer" autor ning käesoleval aastal ilmus Tartu linna tellimusel tema kolmas raamat "Tartu hääled". Raul jagab Edasi lugejatele oma tähelepanekuid eluolust Peipsiveerel ja Tartus ning laiemalt kultuuripõllul toimuvast. Loe artikleid (46)