Podcast “Armastusest”Kristel Aaslaid: sul on vaja armastust kõigepealt iseenda vastu

Armastus – sõna, mis ühest küljest on ülekasutatud klišee, teisalt aga tunne, mida liiga vähe väljendatakse. Jutusaade Armastusest puudutab pigem seda teist poolt. Saatejuhid Elina Naan ja Veiko Tubin vestlevad koos külalistega armastuse erinevatest vormidest ja sellest, mida see sõna kellegi jaoks tähendab.

Seekordse saate külaliseks on tegus noor artist Kristel Aaslaid, kellega vesteldakse Saaremaast, naeru täis ja kambavaimust kantud lapsepõlvest maal, mängust väljas ja üksinda olemise tundest teismeliseeas, depressioonist, armastuse puudumisest, enesearmastuse vajadusest ning armastusepusle kokkupanekust.

Mõtteid vestlusest:

  • Esinemissoov on mul kogu aeg olnud. Kui kõik läksid porgandeid võtma, siis me lapsed kuuekesi võtsime kastiauto kastis ritta, see käis tagant lahti lavaks, laulsime terve tee neile, kes tööd tegid. See oli meie töö.
  • Ma sain aru, et ma saan olla poistega hullult hea sõber, aga see on mu lagi. Ma tundsin, et mul on järelikult midagi viga. Kõik mu sõbrannad juba musitavad poistega ja kihistavad naerda ja poisid vastavad nende sõnumitele positiivselt, kõik räägivad suhetest ja armastusest ja vastuarmastusest, ja ma seisin järsku tühjas ruumis. Mul olid sõbrad, sõbrannad, kõik oli hea – lapsepõlved, vanemad. Aga see koht, mis teismeliseajal on nii suur milestone – esimene suudlus jne – ma tundsin, et kui teistel kõik need esimesed tulid, siis ma olin täiesti üksinda. Mul ei tulnud neid esimesi.
  • Positiivne olemine vajab nii palju energiat. Kurb olemine ei vaja midagi. Ma olen pask, ma olen nõme – sa lihtsalt istud seal loigus musta augu sees. Sa ei pea mitte midagi tegema. See on kõige lihtsam asi maailmas.
  • Sul on vaja armastust kõigepealt iseenda vastu. Sa pead ise aru saama, et üldse armastada kedagi teist, pead oskama armastada kõigepealt iseennast. Sa ei saa lappida end kellegi teisega kokku.
  • Sa pead olema ise mingi tervik. Sa pead üksinda olema väga hea pilt. Sa oledki väga hea pilt. Mulle tundus, et olen üksinda pildina selline, kus mul ei ole seal pildi peal midagi. Mõtlesin, et ma ei vääri seda raami enda ümber, ma ei vääri üksi seina peale panemist. Et alles siis, kui keegi teine tuleb ja paneb oma paar kraapsu juurde oma pildi pealt, siis saab meile mõlemale raami panna. Aga selle loogika järgi see tähendab ka, et see teine inimene peab ka poolik olema. Kuid kaks poolikut inimest ei saa toimida.
  • Mul on elus olnud kaks suhet. Teine käib praegu. Esimeses suhtes ma olin väga halb partner, sest ma olin ise väga katki. Meie väga suur tüliõun oligi kogu aeg see, et ma olin väljaspool kodu teine inimene. Kodus ma olin masendunud. Ma ei olnud ise vaimselt valmis ja küps selle suhte jaoks.
  • Artist, kes laval on, oli juba sõprade ees esineja. Kes ei saanud poistelt tähelepanu. Ma ei ole kunagi see tüdruk, kes tuleb ja poisid on kõik – vau, kes see naine on, ma tahan temaga juttu ajada. Aga kui mu elu ei raba, siis kloun isiksus oli see, kuidas ma oma tähelepanu sain. Ma tahtsin tähelepanu ka, ma tahtsin olla esineja.

Vestlussaade Armastusest uurib, kuidas armastus meid puudutab ja mõjutab ning millised tunded sellest rääkides meid valdavad. Saadet juhivad joogaõpetaja, brändi Kuu Ruum looja ja luulekogu autor Elina Naan ning näitleja ja luuletaja Veiko Tubin.