Cannes Lionsi parimad reklaamid: Red Cross. Choose

Nagu elus, nii ka reklaamimaailmas tuuakse meid pidevalt valikute ette, mis saab siis, kui…

Tegelikult on vähestel meist iga sammu jaoks oma kindlad läbimõeldud stsenaariumid olemas ja kõige olulisem tundub omada hoopis head kohanemisvõimet.

Sageli just sel hetkel, kui oled oma parimas paigas ja endaga harmoonias, saabub ootamatu rahevaling. Siis on valiku küsimus, kas kiruda halba ilma või tantsida paduvihmas üks metsik vabastav tants ning seda üdini nautida.

Kui ma ütleksin sulle, et homme vallandub tuumasõda, mida teeksid täna teisiti? Kas võtaksid aja maha, unustaksid ümbritseva meediamüra, halva ilma, kummalise poliitilise olukorra ja scroll’iksid vähem sotsiaalmeediat? Tuleksid sa tagasi juurte juurde? Või vastupidi valaksid endast välja kogu lootusetuse ja vihkamise? Leiaksid tuhat põhjust, miks elu on ebaõiglane ja maailm hukas, suleksid end sisemaailma ja ootaksid masenduse äärel seistes lähenevat kollapsit?

Mis teeb selle reklaami auhinnavääriliseks?

Inimeste tunnetel mängimine ja erinevate perspektiivide näitamine võimaldab kogeda olukordi sügavamalt. Tuumarelvade keelustamise reklaam vaatleb ähvardavat olukorda kahe mehe silmade läbi. Tegelikult ei ole mitte kellelgi ettekujutust, mis juhtuks päriselt tuumarünnaku puhul. Ilmselt ei küsiks mitte keegi, kas tahame eluga edasi minna või loobume eos.

Meie otseses võimuses ei ole tuumarünnakut ära hoida, küll aga saame iga päev väga keerulises olukorras enda käest küsida: “To live or die?” Ilmselgelt tuleb minna edasi.

Kommentaari autor Kädi Kaasikmäe on vabakutseline copywriter.

Klipp: CHOOSE
Klient: RED CROSS
TeostajaSRA. RUSHMORE MADRID

Auhinnad: 
Cannes Lions 2019
Bronze – Not-for-profit / Charity / Government – TV / Cinema Film: Sectors

Koostöös loovfestivali Cannes Lions Eesti ametliku esindajaga Northern Lights Group tutvustab Edasi igal reedel maailma kõige tuntuma ja hinnatuma reklaamikonkursi tähelepanuväärsemaid töid.