Lugejakiri.ee: Mart Helme hädas: mul hakkavad ideed otsa saama, kuidas sellest valitsusest välja saada

Mister Bean.

Siseminister Mart Helme andis intervjuu Soome ajalehele Iltalehti, kus ta kurtis, et ükskõik, mis ta ka ei ütleks või ei teeks, praegust valitsuskoalitsiooni see ei lõhu ja valitsus ei kuku.

Siseminister süüdistas valitsuse püsimajäämises nii peaminister Jüri Ratast kui ka Isamaa selgrootuid poliitikuid, kes ei julge kuidagi vastutust võtta ega oma soojast kohast loobuda.

Hädas Helme

„Ma olen selles valitsuses olnud juba üle poole aasta ja teinud kõik selleks, et see valitsus ei jätkaks, kuid mitte miski ei õnnestu,“ kurtis Helme Iltalehtile.

„Ma olen võtnud sõna justiitsministri eest, ma olen võtnud sõna välisministri eest, ma olen võtnud sõna ka peaministri ja kõigi teiste ministrite eest ehk olen sisuliselt üksi seda valitsust juhtinud ja kõigi eest otsustanud aga ikka ei midagi,“ selgitas Helme Iltalehtile.

„Olen pannud ametisse ebakompetentsed ministrid ja vahetanud need siis veel ebakompetentsemate vastu. Ikka ei midagi.“

“EKRE ei saa olla valitsuses selliste pehmode ja lödipükstega nagu meie nn partnerid on. Mõelge, mida meie valijad meist arvavad, mida nemad arvavad?”.

Tulevik paistab helge

„Ma olen juba vana mees ja ma pole üldse kindel, et kui kaua ma suudan seda kõike jätkata,“ sõnas Helme Soome kollaseimale lehele.

„Ma olen proovinud halvaga ja ma olen proovinud veel halvemaga aga ikka roomavad kuskilt välja mingid selgrootud isamaalased või Jüri Ratas ja siluvad kõik jälle ära,“ on Helme praegustest koalitsioonikaaslastes pettunud.

„Üritasin politseijuhti kangutada ja Jüri sai vihaseks. Korraks rõõmustasin, et äkki nüüd aga ikka ei – kui viskasin talle ette punase mänguauto, siis taltus ta kohe.”

Ideed otsas

“Püha jumal, püha jumal küll – mida ma tegema pean, et see valitsus oma tegevuse lõpetaks?“ küsis siseminister Iltalehtilt.

„Ütlen ausalt, et mul hakkavad ideed otsa saama, kuidas selles koalitsioonist välja saada ja praegu paistab küll nii, et tulevik on sellele valitsusele helge,“ lisas siseminister Mart Helme.

Siseministri vastused Iltalehtile on seda üllatavamad, et leht küsis Mart Helmelt ainult seda, et millist värvi aluspesu ta tööajal kanda armastab.

Siseminister Mart Helme rääkis täna Soome meedias, kuidas kriisis oleva NATO kõrval oleks vaja varianti B, kuna NATO-le ei saa enam alati lootma jääda. EKRE koalitsioonipartnerid Isamaa ja Keskerakond reageerisid sellele sõnumile nii nagu naine, keda mees kodus peksab ja kes püüab seda naabritele selgitada– no natuke peksab jah aga ta toob vähemalt raha koju.

Allikas: Lugejakiri.ee