Kirjanik Justin Petrone “Dolce far Niente” – magus jõudehetk

Justin Petrone. Foto: Kerttu Kruusla

Kohtusin Justin Petronega esimest korda kolm aastat tagasi, kui tutvustasime koos Petrone Prindi kirjastuse sarja “Kirju”. Tema oma “Kirju Eestist”, mina “Kirju mandrilt”.

Rääkisime raadios, raamatukogudes, raamatupoodides, esitasime esitledes isegi koos paar laulu, kuna kirjanik Petrone on ka muusikahuviline. Tema omaloominguline svingiv laul kandis pealkirja “Rohelise maja kohvik”. See on mahemeelsete kohvik Viljandis. Ja see laul iseloomustas suurepäraselt Justini loomelaadi – argistest asjadest saab kirjutada peatüki… või laulu. Viljandi seob meid elupaigana, samuti meie laste ühine väikekool. On veel asju, mis meid liidavad, aga ka lahutavad, niisiis me vahel kirjutame, vahel jalutame looduses ja mõtiskleme elu üle. Vahel mõistame teineteist, vahel vähem. Nagu ikka elus ja suhetes.

Hedvig Hanson

Hedvig Hanson on Edasi kaasautor. Tuntud peamiselt tundliku muusikuna, kuid tegelenud ka kirjutamisega, ta on teinud kaastööd Postimehele, ERR Kultuurile, ajakirjale Sensa ja Eesti Naine. Hedvig on kirjutanud ka kaks raamatut - dokumentaalne traagiline lugu näitlejannast vanaemast, "Jutustamata lugu. Ellen Kaarma." (2012) ning isiklik, maa- ning artistielu päevik, "Kirju mandrilt" (2016). Loe artikleid (143)