Rita Ray: “Old Love Will Rust”. Uut Eesti muusikat

Rita Ray. Foto: pressimaterjalid

“Old Love Will Rust” on Eesti soulilaulja ja helilooja Rita Ray (Kristi Raias) 8-looline kauamängiv debüütalbum, mida saadab toores ja võimas energia. Lood sündisid Põlvast pärit, pealinna elus karastunud noore naise kogemustest. Ehkki see ei pidanud olema lahkuminekuplaat, siis Kristi enda sõnul räägib album ühe lõpu leinud suhte teekonnast.

  • Vaiko Eplik: “Kuna Magnetic Band omal ajal kauamängivani ei jõudnud, on Rita Ray kohe ilmuv ”Old Love Will Rust” parim kodumaine souliplaat üldse.” 
  • Maian-Anna Kärmas, Raadio Tallinn: “Läbivalt omaloominguline plaat on kõike muud kui põhjamaiselt vaoshoitud. Mahlased “torud”, ajastutruud Wurlitzeri käigud, stiilselt ladna hoiakuga kokku loksuvad trumm ja bass ning selle krooniks pealtnäha hapra noore naise jõuline vokaal.” 

Funk Embassy Records alt ilmuv plaat on esialgu kuulatav Bandcamp’is (alates 15. novembrist), kuu lõpuks jõuab see ka teistesse digiplatvormidesse ning lettidele vinüüli kuju. Esimene võimalus sinisilmse souli, 70ndate disko ja vanakooli R&B joontega albumi hankimiseks on esitluspidudel 21.11 Tartus, Genialistide Klubis ja 22.11 Tallinnas, Erinevate Tubade Klubis.

Allikas: Pressimaterjalid