Cannes Lionsi parimad reklaamid: OuiGo. Twenty

See on lugu, mis haarab kohe esimesest noodist ja sõnast ning mis kannab sind läbi justkui su enese elust. Seda juhul, kui oled olnud noor (ja vaene) õppija. Oma puudutava aktsendi lisab muidugi ka hiljuti meie hulgast lahkunud maailmakuulsa prantslase Charles Aznavouri aegumatu muusikapala.

Just see tekkiv tunnete virvarr – segu igatsusvalust, nooruslikust uljusest, leidlikkusest, äratundmisrõõmust – puudutab ja paneb peatuma. See viis koheselt mõtted omaenda kahe tütre peale, kes on just praegu kahekümnesed tudengid, ja sa tead, et neile saadetud söögirahaga peavad nad kaugel maal väga kokkuhoidlikud olema ja võib-olla samu trikke kasutama, mis filmis.

Üheks õnnestunud reklaami tunnuseks on, et reklaam kõnetaks sihtrühma just neile tuttavas eluhetkes ja situatsioonis. Nii ongi lihtne seletus olemas, miks see reklaam mind kõnetas ja meelde jäi. Reklaamfilmi režissööriks palgati 25-aastane suunamudija Alice Moitie, meediaeelarve oli null ja kogu töö leviku osas tegi ära sotsiaalmeedia. Ainuüksi esimesel päeval vaatas seda klippi üle miljoni inimese.

Kommentaari autor Marika Jahilo on Rahvusringhäälingu turundus- ja müügiosakonna juhataja.

Klipp: TWENTY
Klient: OUIGO
Teostaja: ROSAPARK PARIS

Auhinnad:
Cannes Lions 2019
Bronze – Travel – Online Film: Sectors

Koostöös loovfestivali Cannes Lions Eesti ametliku esindajaga Northern Lights Group tutvustab Edasi igal reedel maailma kõige tuntuma ja hinnatuma reklaamikonkursi tähelepanuväärsemaid töid.

Northern Lights Group

Northern Lights Group (NLG) on Cannes Lions loovfestivali ametlik esindaja Eestis. Maailma kõige tuntuma ja hinnatuma reklaamikonkursi tähelepanuväärsete tööde tutvustamise kaudu soovib Edasi koostöös NLG-ga tõsta auditooriumi reklaamialast teadlikkust, inspireerida ja julgustada Eesti agentuure ja tellijaid püüdlema järjest kõrgemale. Loe artikleid (3)