Vello Nelikendkaks: uus minister on … veekeetja!

EKRE ministrikandidaadid. I Illustratsioon: Poliitika&Pullisitt

Sündmused IT ja väliskaubandusministri ametikoha ümber toimuvad nii kiirelt, et on väga raske, kui mitte võimatu selles vallas arengutega end järjel hoida. Olukord muutub päevadega, tundidega, sekunditega.

Üks, mis on praeguseks hetkeks päevselge, on see, et ministriks võib saada suht igaüks, kes vähegi omal jalal kõnnib, kel silmad päris risti ei vaata ja kes tänaval lebavat koerajulka kommiks ei pea ja seda suhu ei pista.

Tundub, et EKRE kontoris pannakse uuele inimesele ülikond selga, surutakse kohver pihku, antakse laks tagumikule ja lükatakse uksest välja. Käega näidatakse umbkaudne suund Stenbocki maja poole ka ette – mine mölla! Ise aga jäädakse läbi ukseklaasi põnevil järele vaatama, et mis nüüd siis saab.

Ja kui peale lõunat on uus minister mingi jama kokku keeranud, siis putitatakse järgmine kandidaat jälle tagatoas enam-vähem viisakaks, antakse surakas nuuskpiiritust turgutuseks nina alla….. jaaaaaaa ring läheb jälle käima. Seda teooriat toetavad ka Helme enda sõnad, et neil on kaheksa kandidaati reas. Ehk siis juba varakult mõeldakse ette, et on kandidaat ja siis on veel kandidaadi kandidaadi võimalikud kandidaadid. Katsele X, valmistuda Z. Ses mõttes ikka ehteestlaslik suhtumine, et no ikka plaanime varuga ja ostame viis numbrit suuremad saapad, et oleks kasvuruumi.

Viimaste sündmuste taustal hakkasingi ise mõtlema, et kas mina saaksin hakkama IT ja väliskaubandusministri koha täitmisega. Ses mõttes, et kas ma leiaks sinna sobiva inimese? Või milleks üldse inimene? Istun just köögis laua taga ja vaatan ringi. Miks mitte näiteks täita see ministrikoht veekeetjaga. Näeb suht ilus ja sile välja. Esimene tingimus täidetud – on esinduslik. Kui tööle hakkab, siis teeb sellist surisevat häält. Ka teine tingimus täidetud – oskab võõrkeeli. Ja kui natuke aega töötab, siis ajab vee ka keema – seega saab tööga hakkama küll. Lisaks on ta juhtme kaudu ka võrku ühendatud – seega teab ka seda IT asja. Ja siis muidugi kõige tähtsam küsimus, et kas talle reisimine ka sobib? Kindlasti, sest välismaalt siia ta ju reisis, poest reisis koju ja on juba minu eelmisest kodust uude koju ka reisinud. Seega võib öelda, et ta on päris reisilemb. Paningi oma ettepaneku ka teele, eks näis, kas läheb läbi.

Loodan, et kambajõmmid Ratas ja Seeder ei hakka vastu puiklema ning õhtul hõikab AK uudise ka maha. Legomees, õun ja pontu peavad veel ootama.

The show must go on!

Vello Nelikendkaks

Vello Nelikendkaks on õppinud Rääma Põhikoolis ja Tallinna Ärikallakuga Õlikoolis. Hetkel elab Calicias, Hispaanias. Oma satiirilises kolumnis "Mitte ilmtingimata uudised" uurib ta Eesti elu ja paljastab poliitika telgitaguseid. Loe artikleid (14)