Cannes Lionsi parimad reklaamid: Expensify. Expensify Th!$

Rohkem kui viis aastat on räppar 2 Chainz Ameerika televaatajatele oma saates “Most Expensify” tutvustanud eksklusiivseid bling-bling vidinaid. Samas, miks mitte vaadata veel mõnda neist tänavuse Superbowli alguses näidatava 60-sekundilise reklaami jooksul?

Sotsiaalmeedia kaudu oli juba eelnevalt levitatud sama reklaami neljaminutilist versiooni või pigem hiphop-videot, kus räpitakse kullast WC-potist ja teemantidest. Piir lauluteksti ja reklaami sõnumi vahel on kadunud… Klipis on iga kullast kuju juures ostukviitung. Kui vaataja pani klipi pausile ja need tšekid ekraanilt mobiiliga sisse skännis, siis osales ta näidatud esemete väljaloosimisel. Niisiis – vaja oli vaid laadida alla äpp, teha pilt ja loota õnnele!

Superbowli ajaks oli aktiivsematel juba teada, et reklaami televersioonis on loosimisele välja pandud kampaania peaauhind. Mobiil kätte ja telekat vaatama… Kui vaataja ekraanilt näha olnud jääauto ostutšeki Expensify abil sisse skännis, siis osales ta veel samal päeval toimunud pea 200 000 USD (auto väärtus rahas) loosimisel.

Isegi need, kes ei ole räppmuusika austajad, tahavad selle video lõpuni vaadata, sest see võib neile reaalselt tulu teenida, tuleb vaid telefon käeulatuses hoida!

Cannes’i festivalil jagati sellise kampaaniaidee ja teostuse eest tervelt seitse auhinnalõvi.

Kommentaari autor Kristi Raidla on Pärnu Muusikafestivali turundusjuht

Klipp: EXPENSIFY TH!$
Klient: EXPENSIFY
Teostaja: JOHNXHANNES USA

Auhinnad:
Cannes Lions 2019
Gold – Entertainment for Music – Production of Exclusive Artist Content
Gold – Film Craft – Use of Original Music
Silver  – Digital Craft – Cross-channel Storytelling
Silver  – Direct – Launch/Re-launch
Bronze  – Direct – Use of Mobile
Bronze  – Entertainment – Excellence in Brand Integration & Sponsorship
Bronze  – Entertainment – Talent: Digital & Social

Koostöös loovfestivali Cannes Lions Eesti ametliku esindajaga Northern Lights Group tutvustab Edasi igal reedel maailma kõige tuntuma ja hinnatuma reklaamikonkursi tähelepanuväärsemaid töid.

Northern Lights Group

Northern Lights Group (NLG) on Cannes Lions loovfestivali ametlik esindaja Eestis. Maailma kõige tuntuma ja hinnatuma reklaamikonkursi tähelepanuväärsete tööde tutvustamise kaudu soovib Edasi koostöös NLG-ga tõsta auditooriumi reklaamialast teadlikkust, inspireerida ja julgustada Eesti agentuure ja tellijaid püüdlema järjest kõrgemale. Loe artikleid (3)