Techwear-brändi Spekter asutajad: Eesti on superkoht, kus üles ehitada tarkade kangastega tegelev kergetööstus

Specter Technologies kasutab Põhjamaade sõjatööstuses levinud membraankangaid, magnetlukke, transformeeritavaid detaile, aga ka fluorestsentsmaterjale, mis helendavad pimeduses, ning riietesse on integreeritud virtuaalne assistent. | Foto: Aivo Kallas

From the first digital nation. Sellise lausega tutvustab Eesti esimene techwear-rõivabränd Spekter Technologies oma kollektsioone. Spekter positsioneerib end kaubamärgina, mis valmistab tulevikuriideid inimestele, kes pole valmis tegema kompromisse praktilisuse, tehnoloogilisuse ja ilu vahel.

Oktoobris esitles innovaatiline bränd Tallinn Design House’is uute disainerite kuu raames oma Marsi koloniseerimise ideest inspireeritud rõivakollektsiooni. Rääkisime ettevõtte disaineri ja juhi Roxana Spekteri ning end brändi arenduse ja TalTechis Technology Governance and Digital Transformation’i erialal õppimise vahel jagava Andres Ingermaniga, millised on tulevikuriided ja miks Eesti on hea koht nende valmistamiseks.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (259)