Podcast “Ausad Mehed”. Boost Yourselfi smuutimehed Sven ja Teet – 100 euroga miljonikäibega ettevõtteks

Podcasti “Ausad Mehed” seekordses saates on külas kaks äärmiselt tegusat ja inspireerivat karakterit, saarlane Sven Nuum ja Mulgimaalt pärit Teet Torim, kes veavad edukat Eesti smuuti-ettevõtet Boost Yourself. Mehed alustasid oma äritegevust 100 euroga, tänaseks on nende ettevõte ületamas miljonieurolist käivet.

Teedu ja Sveni lugu sai alguse nende endi kehvast toitumisest, nõrgast tervisest ja pidevast väsimustundest. Kiire elutempo sundis neid tegema igapäevaseid valesid toitumisvalikuid, mis mõjusid nende tervisele halvasti. Ootamatult pakkusid aga lahendust smuutid, mis aitasid leida tasakaalu kiire igapäevaelu ja tervisliku toitumise vahel. Sven on smuutisid joonud alates 2011. aastast ja mõni aasta hiljem vahetas ka Teet oma päevased 5–6 tassi kohvi umbes 500 smuuti vastu aastas.

Mehed on oma tegemistega inspiratsiooniks ja motivatsiooniks paljudele ettevõtjatele ja terviserada käivatele inimestele. Peaaegu neli aastat tagasi isiklikest vajadustest alustatud projekt on tänaseks kasvanud ettevõtmiseks, kus Eesti on nende visioonidele ja ambitsioonidele väikseks jäänud ning kasvamiseks tuleb vaadata Iirimaa, Suurbritannia ja USA turgude suunas. Boost Yourselfi toodetega on tänaseks üle kogu maailma blenderdatud üle 2 miljoni smuuti.

Mõtteid vestlusest:

  • Teet: Minu teekond on juhitud kahest hirmust. Oma karjääris müügijuhi, meeskonnajuhina hakkasin mõtlema, kui kaua ma saan oma tööd teha. Jõudis kohale teadmine, et ega üle 35 aasta ei saa seda teha. Siis on kaks varianti: kas lased end ise ringi mängitada inimestel ja ettevõtetel, kellel sind on kord vaja, kord mitte, ja jääd n-ö spiraali sisse; või hakkad ise midagi otsast peale tegema, et ehitada üles pikemat tulevikku. Sellest tekkis minu motivatsioon midagi ise teha. Teine motivatsioon tuli sõpradelt. Mul on üks hea sõber, kes kogu aeg räägib palju, aga midagi nagu ei tee. Mõtlesin, et see on küll viimane asi, milline mina tahaksin olla – kes räägib, aga midagi ei tee.
  • Sven: Me oleme kaks kutti, kes tahtsid midagi teha, kes uskusid sellesse, mida nad teevad! Tundsime, et see on õige asi. Me tulimegi oma lolli enesekindlusega ja lihtsalt hakkasime tegema!
  • Teet: Sven võitles oma tervisega. Mul oli vaja ellu jääda oma töös. Peale tööd olin täiesti laip. See ei ole okei, et sa oled vaevalt 30 ja siis sa pead puhkama päeval nagu vanainimene! Issi läheb nüüd tuttu. Siis hakkasin vaatama oma toitumist ja harjumusi. Jätsin ära kohvi ja võtsin juurde uue harjumuse, mil olid juba kohe positiivsed ilmingud. Õhtust und ei olnud enam vaja.
  • Sven: Me alustasime Facebookist ja Instagramist. Hakkasime ise tegema. Sa pead aru saama kanalist, kuidas inimestes huvi tekitada. Lihtsalt niisama tegemise pärast pole mõtet Instagrami joosta! Sa teed oma 16 postitust ära sinna, 127 jälgijaga ja siis mõtled, et mis edasi. See pole lihtne, turundus läheb sotsiaalmeedia tõttu raskemaks, mitte lihtsamaks.
  • Sven: Käisin Anthony Robbinsi koolitusel ja ta ütles, et täna on liiga palju neid coach‘e, kes tegelikult ise ei ole mitte midagi teinud ja ei tea ja õpetavad inimesi valesti! Me jõudsime läbi enda kogemuse selleni, kuidas ja mida teha.
  • Teet: Sõjaväest tuli kaasa enese proovilepanek. Kui sa keha poovile ei pane, ei pane sa mõistust ammugi proovile. Väljakutseid iseendale tuleb esitada. See, kuidas sa tuled välja füüsilise väljakutsega, aitab ka vaimselt ettevõtluses.
  • Sven 20-aastastele: Loe rohkem raamatuid. Sa ei pruugi saada kõigiga tutvuda, aga sul on võimalus minna nende inimeste pähe ja kasutada neid mentoritena. See avardab maailma. Loe iga kuu vähemalt üks raamat.

Podcasti “Ausad Mehed” eesmärgiks on motiveerida ja inspireerida kuulajaid olema enda vastu aus ning võtma suuremat vastutust enda isikliku elu ees. Kasvatada eneseteadlikkust, õppida end tundma ja saada vabaks! Podcasti saadete teemad on kõik väga elulised ja igapäevased, millega tihtipeale tegeleda ei viitsita või ei soovita, kuid mis piisava tähelepanu korral toovad ellu olulisi ja soovitud tulemusi. Saatejuhid on Chris Kala ja Martin Pukspuu.