Cannes Lionsi parimad reklaamid: John Lewis & Partners. Bohemian Rhapsody

Nagu ikka, iseloomustab John Lewise reklaame tasemel produktsioon, õnnestunud casting, kiiduväärt soundtrack ja silmapaistev rekvisiitoritöö.

Mõte on armas: oma kallitele soovid ikka head ja nendele rõõmu valmistades teed seda alati hingega. Nii on ka “Bohemian Rhapsody” eesmärgiks näidata John Lewise pühendumust oma klientidele ja partneritele, kelle jaoks on nad alati valmis andma endast maksimumi.

Klippi vaatama hakates meenus mulle kohe kooliaeg. Pidime algklassides sügisandidest kunstiteosed tegema ning koolikoridori üles panema. Kui enda meistriteosega kooli jõudsin ja teiste töid nägin, sain aru, et päris mitmed neist ei olnud kindlasti minu eakaaslaste tehtud.

A-korpuse algklasside sügisandide näitus meenutas pigem lapsevanemate omavahelist show-off’i. Pean tunnistama, et seetõttu olin ka antud koolinäidendi lavakujunduse suhtes pigem skeptiline – ehk on ka selle taga hoopis lapsevanemad, kes võistlevad omavahel vägevaima roboti ehitamises.

Klipp oli reklaami kohta pikk, kuid sellele vaatamata haaras see mind endaga kaasa. Õnneks tõdesin üsna ruttu, et mu mälestus sügisanni-näitusest oli eksitav. Siin said lapsed koos õpetajaga päriselt suure ja erakordse asjaga hakkama. Kõigile oli jõukohane ülesanne valitud – kes laulis, kes askeldas kulisside taga, kes vajutas nuppu – ükskõik, kui väike või suur, igaühe panus luges. Oluline on, et kui midagi teha, siis ikka täie pühendumuse ja hingega. Liigutas. Puudutas. Nagu John Lewis ikka.

Klipp: BOHEMIAN RHAPSODY
Klient: JOHN LEWIS & PARTNERS + WAITROSE & PARTNERS
Teostaja: ADAM&EVEDDB LONDON

Auhinnad:
Cannes Lions 2019
Silver – TV / Cinema Film – Sectors
Bronze – Online Film – Sectors

Koostöös loovfestivali Cannes Lions Eesti ametliku esindajaga Northern Lights Group tutvustab Edasi igal reedel maailma kõige tuntuma ja hinnatuma reklaamikonkursi tähelepanuväärsemaid töid.

Laura Reiman

Laura Reimann on Nitro Krew juht ja produtsent. Loe artikleid (1)