Ike Rann: “Stay”. Uut Eesti muusikat

Eesti laulja ja laulukirjutaja Ikevald Rannapilt ilmus uus singel “Stay”, mis on esimene singel tema peatselt ilmuvalt plaadilt “Synchronize”, samuti on see Rannapi esimene souli stiilis lugu.

Rannapi sõnul sündis lugu “Stay” kunagisest lauluideest, mis tekkis tal ühes Londoni pubis vahetult enne lavale minekut. “Laul on inspireeritud asjade püsimatust loomusest. Meie teele satuvad erinevad olukorrad ja inimesed ning me kunagi ei tea, kui kaua on meil aega võimalik nendega koos veeta,” rääkis laulja. “Olen viimased aastad mööda maailma ringi rännanud. Kõige raskem sel ajal oligi jätta hüvasti inimestega, kellega kohtudes oli meil omavaheline hea klapp tekkinud, teadmata, kas ma neid kunagi enam kohtan,“ jagas Ikevald loo sündimise lugu.

Viimase lihvi oma uuele singlile andis ta koos koos professionaalsete laulukirjutajate Fredrik Joakimssoni ja Sebastian Berglundiga. “Mul oli suur au nendega koos töötada,” lisas Ikevald, kes sai mõlema laulukirjutajaga kokku Rootsi labeli RoastingHouse vahendusel.

Uus plaat jõuab publiku ette lähikuudel. Kuigi Ikevald on varasema 10 aasta jooksul peamiselt andnud välja roki stiilis loomingut, on uuel plaadil kuulda mõjutusi soulist, funkyst ja jazzist. Album on salvestatud 10-liikmelise bändiga rootslasest produtsendi Ricky Delini juhendamisel.

Ikevald Rannap on laulja ja laulukirjutaja, kes esmakordselt astus publiku ette juba 2007. aastal. 2015 andis ta välja pop-rock lühiplaadi “LiveLoveLaugh”, mille laul “Genius” võitis Inglismaa maineka laulukirjutamisvõistluse BBC raadios. Viimased kolm aastat on laulja rännanud ringi maailmas, otsides inspiratsiooni ja kirjutades muusikat oma uue peagi ilmuva plaadi jaoks.

”Synchronize” plaadiesitlus kontsert toimub 11. oktoobril Erinevate Tubade Klubis Telliskivis. Pileteid saab osta siit.